Plisse gordijn kunststof kozijn

Een plisse gordijn is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Plissés zorgen namelijk voor optimale lichtinval en privacy tegelijkertijd. In onze showroom in Sassenheim hebben we een ruime keuze aan plisse gordijnen in alle soorten en maten. Te bevestigen zonder boren, dus perfect voor een aluminium of kunststof kozijn. De plisse gordijnen zijn geïntegreerd in een stijlvol aluminium frame met zijgeleiding. Dat maakt ze heel geschikt voor een draaikiepraam.

Tijdelijk gratis inzethor of hordeur en 10% korting op Weru-schuifpuien. Bekijk actie

Vooraf: plisse, plisse gordijn, plissé gordijnen of plisségordijn?

Bij Ambra Kozijnen zijn we nogal een pietje-precies. En we zagen dat ‘plisse gordijn’ op verschillende manieren wordt geschreven: ‘plisse’ zonder en ‘plissé’ met accent, ‘plissé gordijn’ los en ‘plisségordijn’ aan elkaar. Dus dat hebben we even opgezocht. Officieel schrijf je ‘plissé’ en ‘plisségordijn’. Maar de meeste mensen schrijven ‘plisse gordijn’, dus dat doen wij ook. (Zo moet je officieel ook ‘draai-kiepraam’ schrijven, met een streepje. Maar de meeste mensen schrijven het zonder streepje.)

Niet-doorschijnend plisse gordijn draaikiepraam: wel lichtdoorlatend
Niet-doorschijnend plisse gordijn (privacy!) maar wel lichtdoorlatend: wordt wakker met het krieken van de zon.

Plisse gordijn kunststof kozijn

Je mooie kunststof kozijnen verdienen minstens zulke mooie raamdecoratie. Maar gewone plisse gordijnen bevestig je met schroeven. En boren in een kunststof kozijn is niet aan te raden. In het assortiment van kwaliteitsmerken KeJe en Verano vind je daarom slimme plisse gordijnen voor kunststof kozijnen: de Splendid Pliss van KeJe en de Smartfit Plisse van Verano. Bij beide systemen zijn de plissés geïntegreerd in een aluminium frame dat je zonder boren op een aluminium of kunststof kozijn bevestigt.

Plisse gordijn zonder boren: magneetband of haakjes

Hoe dat werkt? Daarin verschillen de twee systemen van elkaar. Het frame van de KeJe Splendid Pliss bevestig je met de meegeleverde magneetband op de glaslatten van het kozijn. (Dit werkt ook bij houten kozijnen.) Bij de Verano Smartfit Plisse maak je het frame vast met haakjes achter het raamrubber. (Dit werkt niet bij houten kozijnen, aangezien die meestal kit in plaats van raamrubbers hebben.) Een kind kan de was doen. En de ramen lappen, want de frames zijn ook eenvoudig los te maken.

Met top-down/bottom-up plisse gordijnen in de woonkamer stem je de lichtinval helemaal naar wens af
Met top-down/bottom-up plisse gordijnen in de woonkamer stem je de lichtinval helemaal naar wens af.

Plisse gordijn draaikiepraam

Zowel KeJe’s Splendid Pliss als Verano’s Smartfit Plisse is dus geschikt voor aluminium en kunststof kozijnen. En de Splendid ook voor houten. Beide plaats je net zo makkelijk voor vaste ramen als voor draaikiepramen, kiepramen en draairamen. Doordat ze zijn geïntegreerd in een aluminium frame, blijven de plissés mooi strak langs het raam zitten als het draaikiepraam in kiepstand staat.

Plisse gordijn met zijgeleiding

De aluminium frames van KeJe’s Splendid Pliss en Verano’s Smartfit Plisse werken dus als zijgeleiding: het plisse gordijn blijft netjes tegen het raam aan zitten als het geopend is of in kiepstand staat. Let op: dit systeem is bedoeld voor vaste ramen, draaikiepramen, kiepramen en draairamen. Het is niet geschikt voor schuine ramen, zoals een dakraam.

KeJe Splendid Pliss: plisse gordijn voor kunststof kozijnen en draaikiepramen
Liever een donkere slaapkamer? Kies voor een plisse gordijn met een verduisterende stof.

KeJe Splendid Pliss en Verano Smartfit Plisse: de verschillen

De Splendid Pliss van KeJe en de Smartfit Plisse van Verano verschillen op een aantal punten van elkaar. We zetten de verschillen voor je op een rij:

De KeJe Splendid Pliss is verkrijgbaar met vier verschillende stoffen in allerlei kleuren: (1) enkele stof, (2) dubbele stof, (3) enkele stof niet-doorschijnend en (4) verduisterend met dubbele stof en folie. Het frame is er in crèmewit (RAL9001), zuiverwit (RAL9010) en verkeerswit (RAL9016) en heeft in verstek gezaagde hoeken. Bevestiging: met magneetband op de glaslatten van het kozijn (kunststof, aluminium of hout).

Ook de Verano Smartfit Plisse heeft verschillende stoffen in tal van kleuren: (1) enkele stof, (2) dubbele stof niet-doorschijnend en (3) verduisterend met dubbele stof en folie. Kleuren frame: wit, zilver en ivoor. Het frame heeft kunststof hoeken en wordt bevestigd met haakjes achter de raamrubbers van het kozijn (kunststof of aluminium).

Plisse gordijn met zijgeleiding van KeJe: magneetframe van aluminium met in verstek gezaagde hoeken.
Plisse gordijn met zijgeleiding van KeJe: magneetframe van aluminium met in verstek gezaagde hoeken.
Plisse gordijn met zijgeleiding van Verano: aluminium frame met kunststof hoeken.
Plisse gordijn met zijgeleiding van Verano: aluminium frame met kunststof hoeken.

Top-down/bottom-up of dag/nacht

Naast de stoffen, het frame en de bevestiging is er ook een verschil tussen de manier waarop het plisse gordijn omhoog en omlaag beweegt:

  • Een top-down plisse gordijn werkt hetzelfde als een rolgordijn: je trekt ’m van boven naar beneden dicht. Verkrijgbaar bij: Verano Smartfit Plisse.
  • Een top-down/bottom-up plisse gordijn werkt als een accordeon: je kunt hem zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven bedienen. Daarmee kun je dus heel gericht het binnenvallende zonlicht en je privacy reguleren. Verkrijgbaar bij: zowel KeJe Splendid Pliss als Verano Smartfit Plisse.
  • Bij een plisse gordijn met dag/nacht is het bovenste gedeelde van het plissé verduisterend en het onderste lichtdoorlatend. Zo heb je dus twee soorten plisse gordijnen in één. Verkrijgbaar bij: zowel KeJe Splendid Pliss als Verano Smartfit Plisse.
KeJe Splendid Pliss
Door de geïntegreerde handgreep met vergrendelsysteem kun je de KeJe Splendid Pliss in elke gewenste stand vastzetten. Zodat je precies bepaalt hoeveel zonlicht er binnenvalt.

Bekijk het maar (in het echt)

Bij de decoratieve en niet-doorschijnende stoffen zijn de koordjes in de stof zichtbaar, bij de verduisterende stoffen niet. Hou er ook rekening mee dat de verduisterende stoffen weliswaar geen licht doorlaten, maar dat totale verduistering niet kan worden gegarandeerd. Daarom raden we aan om de plissés met eigen ogen te bekijken voor je ze bestelt.

Let op:

Als je nieuwe kozijnen of ramen aanschaft, dan maakt bijpassende raamdecoratie het natuurlijk helemaal af. Daarom bieden we klanten die bij ons een kunststof of aluminium kozijn, deur of schuifpui aanschaffen de mogelijkheid om eveneens raamdecoratie te bestellen. Deze service bieden we ook aan klanten die eerder bij ons kozijnen hebben aangeschaft, of die klant zijn van ons broertje Multiglas.

Wil je raamdecoratie los aanschaffen, dus zonder kozijnen of glas? Dan kunnen we uitsluitend Verano Smartfit of KeJe Splendid voor kunststof kozijnen leveren aan klanten die wonen in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden en Haarlemmermeer. Ben je op zoek naar andere raamdecoratie of woon je buiten deze regio? Op www.verano.nl en www.keje.nl vind je een overzicht van dealers bij jou in de buurt.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

  • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
  • We bespreken rustig op je gemak al jouw wensen
  • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
  • Vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
  • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Woon je in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag? Dan komen we ook graag bij jou langs.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen
Keuzestress?

Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best een beetje kan gaan duizelen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Onze merken

Kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien van Weru

Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en glaswanden van Mondana

Verano raamdecoratie voor houten, kunststof en aluminium kozijnen

KeJe horren, rolgordijnen, plissé en jaloezieën voor kunststof en aluminium kozijnen

Kijk ook eens bij ons broertje:
Bekijk website