Kunststof schuifpui op maat

Een kunststof schuifpui op maat voor iedere woonstijl: bij Weru draaien ze er hun hand niet voor om. Kies uit tal van stijlen, kleuren en houtstructuren. Van strak en modern tot klassiek met van die gezellige roeden. De bediening gaat opvallend soepeltjes en wat betreft afmetingen is er opvallend veel mogelijk. Heb je al kunststof kozijnen of een kunststof deur van Weru? Dan kun je ervan op aan dat er een kunststof schuifpui is die er perfect bij past.

Schuifpui biedt zee aan licht en ruimte

Met een schuifpui creëer je licht en ruimte in je woning. Zorgt zo’n groot gat in de gevel niet voor tocht? Dat is een begrijpelijke zorg, maar nergens voor nodig. Zoals je dat bij Duitse degelijkheid mag verwachten: een kunststof schuifpui van Weru houdt geluid buiten en warmte binnen. Dat komt niet alleen door het dubbelglas (standaard HR++). Ook de speciaal ontworpen kunststof profielen hebben een zeer hoge isolatiewaarde.

Weru kunststof hefschuifpui.
Weru kunststof hefschuifpui Alegra.

Alegra hefschuifpui van Weru

De term ‘hefschuifpui’ zegt het eigenlijk al: je tilt de pui eerst omhoog met een hefmechanisme voordat je ‘m opzij schuift. Weru levert de Alegra, een supermoderne en veilige pui waar je decennia lang van geniet. De Alegra heeft een 5-kamerprofiel in de kozijnen, dat houdt lucht vast en zorgt voor uitstekende isolatie. Zowel de kozijnen als de schuifdeur zelf zijn standaard met staal versterkt en getest om windkracht 11 te weerstaan.

Binnenaanzicht met een kunststof schuifpui van Schmidt.
Geen woord aan gelogen: een zee aan licht en ruimte.
Binnenaanzicht met een kunststof schuifpui van Weru.
Wel de tuin even opruimen, want met zo’n grote schuifpui zie je alles.

Weru kunststof schuifpuien

Een paar voorbeelden van Weru schuifpuien die we in het verleden hebben geplaatst. Tegenwoordig levert Weru uitsluitend de stijlvolle hefschuifpui Alegra die je bovenaan deze pagina ziet. In tal van opties uiteraard, waar je hieronder meer over leest.

Weru Castello kunststof hefschuifpui met ventilatierooster.
Weru hefschuifpui met ventilatierooster.
Kunststof schuifpui in antracietkleurig kozijn, met ventilatierooster.
Weru Alegra hefschuifpui in antracietkleurig kozijn, ook met ventilatierooster.
Weru kunststof schuifpui met klein zijraam boven uitbouw.
Weru schuifpui met klein zijraam boven uitbouw.
Houten schuifpui vervangen door kunststof schuifpui van Weru.
Houten schuifpui vervangen door kunststof exemplaar van Weru.

Hefschuifdeur van Schmidt

Naast de kunststof schuifpuien van Weru leveren en installeren we kunststof schuifpuien van Schmidt. Een toonaangevende schuifpuispecialist met een net zo divers, duurzaam en degelijk assortiment aan kunststof puien (of zoals zij het noemen: hefschuifdeuren). Aan opties geen gebrek dus. En aan kwaliteit al helemaal niet. Hieronder gaan we eerst in op Weru schuifpuien, daarna op die van Schmidt.

Kunststof schuifpui plaatsen: hoe?

Bij het plaatsen van een schuifpui moeten we meestal eerst het bestaande kozijn verwijderen. Komt de schuifpui in plaats van een raam? Dan moeten we ook de borstwering wegfrezen. Dat doen we allemaal heel voorzichtig, zodat we niets beschadigen. Het gat in de gevel werken we vervolgens netjes af met stellatten. Hierna plaatsen we de schuifpui en zorgen we voor een tocht- en vochtdichte afwerking. Het oude glas, het kozijn en de bakstenen voeren we ten slotte op milieuvriendelijke wijze af.

Achtergevel met raam waar de bewoners graag een kunststof schuifpui wilden.
Hier wilden de bewoners graag een schuifpui.
Weru kunststof schuifpui waar eerst een raam zat.
En dit is het resultaat.

Heb je een radiator of verwarmingsbuizen onder het raam waar de schuifpui komt? Dan moeten die eerst worden verplaatst. Dat doen we niet zelf. Hiervoor verwijzen we je door naar een betrouwbare partij waar we vaker mee samenwerken.

Dubbel of triple glas

Of je nu kiest voor kunststof, aluminium of hout, een ding blijft hetzelfde: een schuifpui bestaat voor het grootste deel uit glas. De eerste keuze die je te maken hebt is dus het soort glas. Dat is standaard HR++. Maar je kunt ook kiezen voor triple glas voor nog minder warmteverlies. En voor de best mogelijke isolatiewaarde kies je voor drievoudig isolatieglas met een speciale kunststof afstandhouder tussen de glasplaten in.

Kunststof schuifpui met stijlvolle tussenstijlen.
Kunststof schuifpui met stijlvolle tussenstijlen.

Met of zonder drempel

Een hefschuifpui van Weru heeft standaard een lage opstap. Maar in sommige gevallen is het wenselijk om helemaal geen drempel te hebben, bijvoorbeeld om je huis rolstoeltoegankelijk te maken. In dat geval kies je ervoor om de onderdompel te verzinken in de vloer. Zo loopt de onderzijde van de schuifpui volledig gelijk met de vloer.

Kleur en structuur

Weru levert schuifpuien standaard in wit (RAL 9016). Maar ze zijn in talloze kleuren en structuren verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld een kunststof schuifpui in antraciet en met een parelstructuur? Een rustiek eiken houtlook? Strak zwart? Kan allemaal.

Kunststof schuifpui met roeden op het glas (roeden in het glas is ook mogelijk).
Kunststof schuifpui met roeden op het glas (roeden in het glas is ook mogelijk).

Roeden

Als je een voorliefde hebt voor nostalgie, dan heb je een voorliefde voor roeden. Mooi: die kun je ook in je schuifpui plaatsen. Dat werkt precies hetzelfde als bij ramen en deuren. Je kunt kiezen voor roeden tussen het glas, roeden tussen én op het glas, of glasdelende roeden. Hieronder zie je de verschillen.

Roeden tussen dubbelglas.
Roeden tussen dubbelglas.
Glasdelende roeden met dubbelglas.
Glasdelende roeden.
Roeden tussen en op dubbelglas, variant 1.
Roeden tussen en op dubbelglas, versie 1.
Roeden tussen en op dubbelglas, versie 2.

Beveiliging

Zo’n mooie kunststof hefschuifpui van Weru is standaard afsluitbaar met een profielcilinder. Zo komen ongenode gasten niet zomaar binnen. Puien van Weru voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en aan het KOMO-keurmerk. Daarnaast kun je kiezen voor extra beveiligingsopties. Bijvoorbeeld door de pui te verstevigen met aluminium in plaats van staal voor veiligheidsklasse RC2. Ook kun je de schuifpui van buiten afsluitbaar maken.

Isolatie

De totale isolatiewaarde hangt af van het glastype dat je kiest: twee- of drievoudig isolatieglas, of drievoudig isolatieglas met een speciale kunststof afstandhouder. Daarnaast speelt het materiaal van de kozijnen een rol. Goed nieuws: kunststof isoleert het allerbeste. Schuifpuien van Weru kunnen bovendien worden voorzien van zonwerend, geluidwerend of gelaagd glas. Onze experts vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Rolluiken

Een groot raamoppervlak betekent veel licht. Maar soms wil je licht juist tegenhouden. In dat geval kies je voor een passende rolluik. Die kunnen in de fabriek al gemonteerd worden. Er zijn verschillende systemen beschikbaar: met een afstandsbediening, een digitale tijdschakelaar of een wandzender.

Horren en ventilatieroosters

Misschien dat je de pui even opent voor wat frisse lucht. Maar daarmee open je ook de deur voor vliegend gespuis. Daarin bieden horren een uitkomst: de frisse lucht komt binnen, de potentiële muggenbulten blijven buiten. Wij verkopen en monteren de hooggewaardeerde horren van KeJe, helemaal op maat. Ook handig: kies voor ingebouwde ventilatieroosters om je huis heel het jaar door te ventileren.

Openingsmogelijkheden

De ene schuifpui is de andere niet. Dat komt onder meer door de verschillende openingsmogelijkheden en indelingen. De maximale breedte van ieder raam komt uit op 300 cm, maar de totale breedte van een pui is onbegrensd: jij bepaalt. Daarnaast kies je niet alleen de hoeveelheid ramen, maar ook welk van die ramen je open wil schuiven en welke niet.

Verschillende openingsmogelijkheden van de hefschuifpuien van Weru.
Verschillende openingsmogelijkheden van de hefschuifpuien van Weru.

Schuifpuien van Schmidt

We leveren en installeren ook de sublieme schuifpuien van Schmidt: een gespecialiseerd fabrikant en leverancier van hefschuifdeuren. In 1990 ontwikkelden zij al een zeer innovatief profielsysteem. En sindsdien staan ze bekend om hun uitzonderlijk goed isolerende, wind- en waterdichte puien.

Vierdelige kunststof schuifpui van Schmidt: een stijlvolle entree naar de tuin.
Vierdelige kunststof schuifpui van Schmidt: een stijlvolle entree naar de tuin. (De deurgreep is overigens niet geel, het beschermplastic zit er nog omheen.)

Schmidt biedt verschillende uitbreidingsmogelijkheden, waaronder:

  • eVOMATIC ©: onzichtbare elektromotorische aandrijving waarmee je de pui met afstandsbediening opent en sluit
  • Soft Stop aanslagdemper: zorgt dat de schuifvleugel afremt en altijd zachtjes dichtgaat
  • Elektronische inbraakbeveiliging
  • Aanvullende veiligheidspakketten
  • Comfortpakketten

De schuifpuien van Schmidt zijn beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Net als die van Weru, maar dan net even anders. Klinkt interessant? Laat je informeren en inspireren in onze showroom. Schmidt levert namelijk niet aan particulieren. Maar wel aan ons.

Schmidt kunststof schuifpui met antraciet parelstructuur en ventilatierooster.
Schmidt kunststof schuifpui met antraciet parelstructuur en ventilatierooster.
Schmidt kunststof schuifpui zonder ventilatierooster.
Vergelijkbare schuifpui, maar dan in spiegelbeeld en zonder ventilatierooster.

Toch liever aluminium?

Wij zijn grote liefhebbers van kunststof. Maar we begrijpen ook goed dat aluminium in sommige gevallen de voorkeur krijgt. Slanke, strakke profielen met extra draagkracht: perfect voor grote raamoppervlakken. Maar er is één probleem: je zit momenteel op de pagina voor kunststof schuifpuien.

Kunststof schuifpui kosten

Zocht je op “kunststof schuifpui kosten”? Dan wil je vast weten: wat kost een kunststof schuifpui eigenlijk? Dat hangt onder meer af van de grootte en het soort schuifpui. Het beste kun je dat laten uitrekenen door een professional. Maar hoe weet je dat je niet te veel betaalt? Om daar achter te komen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Je leest het hieronder.

Eerst even de kaarten op tafel. Wij bij Ambra Kozijnen verkopen kunststof schuifpuien, deuren en kozijnen van Weru. Duurzaam, degelijk en Duits. We zijn er trots op dat we officieel Weru-dealer zijn en willen niets liever dan jou een schuifpui verkopen waar je dertig jaar of langer plezier van hebt. Maar we vinden het vooral heel belangrijk dat jij een goede afweging maakt tussen ons en onze concurrenten.

Daarom is dit ons advies. Vraag twee of drie offertes aan van bedrijven in de buurt. Laat ze een voor een langskomen om alles op te meten. Na afloop kies je de beste offerte uit: de beste prijs, het beste product en de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Wij hopen natuurlijk dat wij dat zijn, maar ook als je niet voor ons kiest, zijn we blij voor je.

Kunststof schuifpui over de breedte van de hele pui.
Kunststof schuifpui over de breedte van de hele pui.

Offerte kunststof schuifpui

Als je meerdere offertes aanvraagt, is het wel van belang dat je ze kunt vergelijken. Dus dat er niet in de ene offerte dingen staan die in de andere ontbreken. Hier is een lijst van dingen om rekening mee te houden, zodat je straks geen appels met peren vergelijkt:

1. Wat voor beslag?

Wat voor beslag en slot wil je? Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit, ook wat betreft inbraakwerendheid.

2. Extra opties?

Wordt het dubbelglas of driedubbelglas voor nog meer isolatie? Kies je voor een schuifpui met of zonder roeden? Extra veiligheidsopties of een ventilatierooster? Bijpassende zijlichten of een bovenlicht? Dit heeft allemaal invloed op de prijs.

3. Offerte inclusief plaatsen?

Is de offerte inclusief plaatsen? Staat het er niet bij? Vraag dan om een nieuwe offerte inclusief plaatsen. Want alleen zo kun je de offerte vergelijken met andere aanbieders. Bovendien voorkom je zo onaangename verrassingen wanneer je later de factuur ontvangt.

4. Afvoer bouwafval?

Wij voeren de oude pui of het oude kozijn en het overige bouwafval netjes en op milieuvriendelijke wijze af. Dat doen we gratis. Staat er niets in de offerte over het afvoeren van bouwafval en of hier kosten aan verbonden zijn? Vraag het dan even na, want je wil niet met bouwafval blijven zitten.

5. Garantie?

Weru geeft 10 jaar garantie op de schuifpui en 5 jaar op het beslag. Op dubbelglas zit 10 jaar garantie. Bovendien is er Weru Partner Garant. Hiermee loopt de garantie door, ook als de Weru-dealer waar je het kozijn bestelt straks niet meer bestaat. Controleer altijd of de garantievoorwaarden in de offerte staan.

Door goed rekening te houden met bovenstaande zaken, kun je de verschillende offertes goed met elkaar vergelijken. En de beste aanbieding uitkiezen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Zullen we meteen een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken?

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

  • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
  • We bespreken rustig op je gemak al jouw wensen
  • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
  • Vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
  • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Ambra Kozijnen is actief in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen

Vul je gegevens in, dan nemen onze adviseurs snel contact met je op:

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Keuzestress?

Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best een beetje kan gaan duizelen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Bel 0252-83 09 95 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

Onze merken

Kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien van Weru

Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en glaswanden van Mondana

VELUX dakramen in alle vormen, formaten en types

KeJe en Verano horren en raamdecoratie voor kunststof en aluminium kozijnen

Kijk ook eens bij ons broertje:
Bekijk website