Contact

Weru kunststof schuifpuien

Een kunststof schuifpui op maat voor iedere woonstijl: bij Weru draaien ze er hun hand niet voor om. Kies uit tal van stijlen, kleuren en structuren. Van strak en modern tot klassiek met van die gezellige roeden. De bediening gaat opvallend soepeltjes en wat betreft afmetingen is er opvallend veel mogelijk. Bij Ambra Kozijnen ben je verzekerd van een kwalitatieve schuifpui geplaatst door echte vaklui.

Weru kunststof hefschuifpui.
Weru kunststof hefschuifpui Alegra.

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken

Een kunststof schuifpui is pas perfect als ie aan al je wensen voldoet. Daarom denken we graag met je mee om echt een stukje maatwerk te leveren. Er is maar één ding waar we stug in zijn: kwaliteit. Wij werken namelijk uitsluitend met topmerken. 

Kunststof hefschuifpui van Weru 💛

Wij houden van Weru. Een en al Duitse degelijkheid sinds 1843, en nog steeds. De kunststof producten van Weru staan bekend om hun kwaliteit, veelzijdigheid en geweldige isolatie. En dat geldt ook zeker voor hun kunststof schuifpui: de Alegra.

Kunststof hefschuifdeur van Schmidt ❤

Daarnaast plaatsen we de kunststof schuifpuien van Schmidt. Een toonaangevende schuifpuispecialist met een divers assortiment aan hefschuifpuien (of zoals zij het noemen: hefschuifdeuren). Goed om te weten: Schmidt levert niet aan particulieren. Maar wel aan ons.

Toch liever aluminium?

We zijn gek op kunststof, maar aluminium is ook een uitstekende keuze: slanke, strakke profielen met extra draagkracht. Zeker als je kiest voor een kwaliteitsmerk als Mondana. Maar er is één probleem: je zit momenteel op de pagina voor kunststof schuifpuien.

Weru kunststof hefschuifpui met ventilatierooster. Geïnstalleerd in Sassenheim, inclusief kunststof rabat (links).
Weru kunststof hefschuifpui met ventilatierooster. Geïnstalleerd in Sassenheim, inclusief kunststof rabat (links).

Dit zeggen onze klanten:

Peter

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Aluminium schuifpui geplaatst. Goed advies in de showroom gekregen. Vakkundig geplaatst door plezierige installateurs. Erg blij met de schuifpui!’

Richard Hilt

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Vakmensen aan het werk! Beleefd, vriendelijk, harde werkers, ruimen alles netjes op. Kortom, een dikke 10!’

Familie Gent

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Prima bedrijf! Afspraken zijn helder en worden goed nagekomen. De schuifpui is degelijk geïnstalleerd door fijne en deskundige medewerkers. En alles keurig opgeruimd.’

Kunststof schuifpui met stijlvolle tussenstijlen.
Kunststof schuifpui met stijlvolle tussenstijlen.

Kunststof schuifpuien: voordelen en aandachtspunten

Een kunststof schuifpui biedt tal van voordelen. Maar er zijn ook een aantal zaken om op te letten.

Voordelen kunststof schuifpui

 • Isolatie. Een zee van licht en ruimte in huis toveren zonder in te boeten aan isolatie: dat is de magie van een kunststof schuifpui van Weru of Schmidt.
 • Duurzaam. Onze kunststof schuifpuien gaan decennia mee en zijn gemaakt met zoveel mogelijk recyclebare materialen.
 • Veiligheid. Je zit er heerlijk bij als je kiest voor een kunststof schuifpui. Niet alleen dankzij de superieure isolatie, maar ook dankzij de indrukwekkende brand- en inbraakveiligheid.
 • Veelzijdig. Kunststof schuifpuien zijn zeer veelzijdig wat betreft de uitvoering, kleur, afwerking, aanvullende opties én de vele mogelijkheden voor maatwerk.
 • Comfort. Een kunststof schuifpui is zeer onderhoudsarm. Je hoeft ‘m alleen om de zoveel tijd schoon te maken met milde zeep. Hout = onderhoud, kunststof = zorgeloos genieten.

Aandachtspunten kunststof schuifpui

 • Goede installatie vereist. Een kunststof schuifpui heeft een groot oppervlak en moet vrijwel altijd op maat worden gemaakt. Daarbij is reparatie is in veel gevallen niet mogelijk. Een goede installatie is dus essentieel.
 • Het glas telt ook mee. Met een kunststof schuifpui kun je de best mogelijke isolatie bereiken. Maar het glas speelt ook een belangrijke rol. Wij adviseren je graag over de beschikbare soorten isolatieglas voor jouw schuifpui.
 • Bredere profielen. Je kunt de profielen van een kunststof schuifpui opvallend strak en slank maken. Maar als je de állerslankste profielen wilt, dan moet je kiezen voor een aluminium schuifpui.
Binnenaanzicht met een kunststof schuifpui van Schmidt.
Geen woord aan gelogen: een zee aan licht en ruimte.
Binnenaanzicht met een kunststof schuifpui van Weru.
Wel de tuin even opruimen, want met zo’n grote schuifpui zie je alles.

Schuifpui versus hefschuifpui: wat is het verschil?

Niet elke schuifpui schuift hetzelfde. Hieronder zetten we de verschillende soorten puien voor je op een rij. We verklappen alvast: wij verkopen uitsluitend kunststof hefschuifpuien. De beste optie voor zowel woningen als kantoorpanden, als het je ons vraagt.

 • Vaste pui. Een vaste pui kun je niet openschuiven. Dit is in feite een glazen wand. Je kunt een vaste kunststof pui desgewenst voorzien van een (schuif)deur.
 • Schuifpui. De welbekende schuifpui bestaat uit een of meerdere panelen die op een rails zijn geplaatst, zodat je ze opzij kunt schuiven.
 • Hefschuifpui. Een hefschuifpui is op het blote oog net een normale schuifpui. Het verschil zit ‘m in het openingsmechanisme: je heft de pui eerst een klein beetje omhoog voordat je ‘m opzij schuift. Dit zorgt voor een strakkere afdichting en daarmee voor extra isolatie en veiligheid.
 • Kiepschuifpui. Een kiepschuifpui hef je net als een hefschuifpui eerst omhoog voordat je ‘m openschuift. Maar daarnaast kun je de pui ook nog eens openkiepen. Bijvoorbeeld om wat extra lucht naar binnen te laten op een warme dag.
 • Vouwwanden, harmonicawanden en meer. Naast hefschuifpuien leveren we ook glaswanden in vele soorten en maten, zoals bijvoorbeeld de opvallende vouwwand. Die hebben we ook in huis, maar alleen van aluminium.
Weru kunststof schuifpui met klein zijraam boven uitbouw.
Weru schuifpui met klein zijraam boven uitbouw.
Houten schuifpui vervangen door kunststof schuifpui van Weru.
Houten schuifpui vervangen door kunststof exemplaar van Weru.

Kunststof schuifpui van Weru biedt zee aan licht en ruimte

Met een kunststof schuifpui creëer je licht en ruimte in je woning. En zoals je dat bij Duitse degelijkheid mag verwachten: een kunststof hefschuifpui van Weru houdt geluid buiten en warmte binnen. Zowel het isolatieglas (standaard HR++ dubbelglas) als de kunststof profielen (inclusief luchtisolatiekamers) hebben een zeer hoge isolatiewaarde.

Kunststof schuifpui: dubbelglas of triple glas?

Of je nu kiest voor een schuifpui van kunststof of aluminium: het overgrote deel bestaat uit glas. Om de isolatie en veiligheid te waarborgen, is het dan ook zaak om een goed glassoort te kiezen. Bij Ambra Kozijnen krijg je standaard HR++ glas bij je kunststof schuifpui: dubbelglas met de beste isolatiewaarde. Maar je kunt ook kiezen voor triple glas (HR+++) voor nog minder warmteverlies. En voor de best mogelijke isolatiewaarde kies je voor drievoudig isolatieglas met een speciale kunststof afstandhouder tussen de glasplaten in.

Profielsysteem: 5 of 6 kamer

De kunststof schuifpuien van Weru zijn beschikbaar met zowel een 5- als 6-kamerprofiel, gemaakt van pvc en versterkt met staal. Die ‘kamers’ (luchtisolatiekamers) zorgen voor goede isolatie en minder tocht. Als je een zo hoog mogelijke isolatiewaarde wil, kies dan voor het moderne 6-kamerprofiel.

De veelzijdigheid van een kunststof schuifpui

Een van de mooiste eigenschappen van kunststof schuifpuien is de veelzijdigheid. Er zijn talloze opties om uit te kiezen op het gebied van kleur, vorm, afwerking, handgrepen, beveiligingsopties en meer. Tip: kom gezellig langs in onze showroom en bekijk de vele opties met eigen ogen.

Kunststof hefschuifpui van Schmidt, staalblauw in wit kozijn met houtlook. Matglas en stapeldorpel. Geïnstalleerd in Noordwijkerhout.
Staalblauwe kunststof schuifpui met matglas en stapeldorpel in wit kozijn. Deze Schmidt hefschuifpui installeerden we in Noordwijkerhout als stijlvol en superisolerend alternatief voor een garagedeur.

Met of zonder drempel

De kunststof hefschuifpuien van Weru hebben standaard een lage opstap. Maar in sommige gevallen is het wenselijk om helemaal geen drempel te hebben, bijvoorbeeld om je huis rolstoeltoegankelijk te maken. In dat geval kies je ervoor om de onderdompel te verzinken in de vloer. Zo loopt de onderzijde van de schuifpui volledig gelijk met de vloer.

Kleur en structuur

Weru levert hefschuifpuien standaard in wit (RAL 9016). Maar ze zijn in talloze kleuren en structuren verkrijgbaar. Wil je een kunststof schuifpui in antraciet en met een parelstructuur? Een rustiek eiken houtlook? Strak zwart? Kan allemaal.

Kunststof schuifpui met roeden op het glas (roeden in het glas is ook mogelijk).
Kunststof schuifpui met roeden op het glas (roeden in het glas is ook mogelijk).

Roeden

Als je een voorliefde hebt voor nostalgie, dan heb je een voorliefde voor roeden. Mooi: die kun je ook in je kunststof schuifpui plaatsen. Dat werkt precies hetzelfde als bij ramen en deuren. Je kunt kiezen voor roeden tussen het glas, roeden tussen én op het glas, of glasdelende roeden. Hieronder zie je de verschillen.

Roeden tussen dubbelglas.
Roeden tussen dubbelglas.
Glasdelende roeden met dubbelglas.
Glasdelende roeden.
Roeden tussen en op dubbelglas, variant 1.
Roeden tussen en op dubbelglas, versie 1.
Roeden tussen en op dubbelglas, versie 2.

Beveiliging

Een kunststof schuifpui van Weru is standaard afsluitbaar met een profielcilinder. Zo komen ongenode gasten niet zomaar binnen. Hefschuifpuien van Weru voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en aan het KOMO-keurmerk. Daarbij kun je ervoor kiezen om nog meer beveiligingsopties toe te passen.

Glas & isolatie

De totale isolatiewaarde hangt af van het glastype dat je kiest: twee- of drievoudig isolatieglas, of drievoudig isolatieglas met een speciale kunststof afstandhouder. Kunststof schuifpuien van Weru kunnen eveneens worden voorzien van zonwerend, geluidwerend of gelaagd (isolatie)glas. Onze experts adviseren je graag persoonlijk.

Rolluiken

Een groot raamoppervlak betekent veel licht. Maar soms wil je licht juist tegenhouden. In dat geval kies je voor een passende rolluik bij je kunststof schuifpui. Die kunnen in de fabriek al gemonteerd worden. Er zijn verschillende systemen beschikbaar: met een afstandsbediening, een digitale tijdschakelaar of een wandzender.

Horren en ventilatieroosters

Misschien dat je de kunststof schuifpui even opent voor wat frisse lucht. Maar daarmee open je ook de deur voor vliegend gespuis. Daarin bieden horren een uitkomst: de frisse lucht komt binnen, de potentiële muggenbulten blijven buiten. Wij verkopen en monteren de hooggewaardeerde hordeuren van KeJe, helemaal op maat. Ook kun je je kunststof schuifpui uitrusten met ingebouwde ventilatieroosters.

Openingsmogelijkheden: 2-, 3- en 4-delig

De ene kunststof schuifpui is de andere niet. Dat komt onder meer door de verschillende openingsmogelijkheden en indelingen. De maximumbreedte van ieder raam komt uit op 300 cm, en de totale breedte van een hefschuifpui kan wel 6 meter zijn. Verder kies je niet alleen de hoeveelheid ramen, maar ook welk van die ramen je open wil schuiven en welke niet.

openingsmogelijkheden kunststof schuifpui Weru: 2 delig, 3 delig en 4 delig met verschillende vaste en schuivende delen.
Verschillende openingsmogelijkheden van de hefschuifpuien van Weru.

Tevreden klanten: nieuwe kunststof schuifpui (antraciet) van Weru

We vertellen je graag uitgebreid over de vele voordelen van een kunststof schuifpui van Weru. Maar nog makkelijker is het om het te laten zien. Hieronder zie je het resultaat van een geslaagde klus die onze monteurs uitvoerden in Sassenheim. De kozijnen van de hefschuifpui zijn antraciet, en de pui zelf is wit met houtlook. En al het gebruikte beslag (de hefgreep binnen én de komgreep buiten) zijn van de RC2-klasse: inbraakveiligheid van het hoogste niveau.

Oude aluminium schuifpui
Een oude aluminium schuifpui, toe aan vervanging.
Kunststof schuifpui Weru Alegra
Een gloednieuwe schuifpui van Weru: de Alegra in antraciet.

Kunststof hefschuifpuien van Schmidt

We leveren en installeren ook de kunststof schuifpuien van Schmidt: een subliem en gespecialiseerd fabrikant en leverancier van hefschuifdeuren. In 1990 ontwikkelden zij al een zeer innovatief profielsysteem. En sindsdien staan ze bekend om hun uitzonderlijk goed isolerende, wind- en waterdichte hefschuifpuien. Schmidt biedt verschillende uitbreidingsmogelijkheden, waaronder:

 • eVOMATIC ©: onzichtbare elektromotorische aandrijving waarmee je de hefschuifpui met afstandsbediening opent en sluit
 • Soft Stop aanslagdemper: zorgt dat de schuifvleugel afremt en altijd zachtjes dichtgaat
 • Elektronische inbraakbeveiliging
 • Aanvullende veiligheidspakketten
 • Comfortpakketten
Vierdelige kunststof schuifpui in antraciet van Schmidt: een stijlvolle entree naar de tuin.
Vierdelige kunststof schuifpui in antraciet van Schmidt: een stijlvolle entree naar de tuin. (De deurgreep is overigens niet geel, het beschermplastic zit er nog omheen.)

De kunststof hefschuifpuien van Schmidt zijn beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Net als die van Weru, maar dan net even anders. Klinkt interessant? Laat je informeren en inspireren in onze showroom.

Tevreden klanten: kunststof hefschuifpui van Schmidt

Nog een geslaagde klus: een gloednieuwe kunststof hefschuifpui van Schmidt (foto linksonder). De monteurs van Ambra Kozijnen vervingen de verouderde houten pui voor de moderne Schmidt Quinline 74. Met parelstructuur in antraciet, zowel binnen als buiten. Daarbij kozen deze tevreden klanten voor kerntrekbeveiliging, die het onmogelijk maakt om de cilinder uit te boren of te trekken. Uitstekend beveiliging, en niet te vergeten: geweldige isolatie, heel het jaar door.

Schmidt kunststof schuifpui met antraciet parelstructuur en ventilatierooster.
Schmidt kunststof schuifpui met antraciet parelstructuur en ventilatierooster.
Schmidt kunststof schuifpui in antraciet zonder ventilatierooster.
Vergelijkbare schuifpui, maar dan in spiegelbeeld en zonder ventilatierooster.

Kunststof schuifpui plaatsen: hoe?

Bij het plaatsen van een kunststof schuifpui moeten we meestal eerst het bestaande kozijn verwijderen. Komt de kunststof schuifpui in plaats van een raam? Dan moeten we ook de borstwering wegfrezen. Dat doen we allemaal heel voorzichtig, zodat we niets beschadigen. Het gat in de gevel werken we netjes af met stellatten. Hierna plaatsen we de schuifpui en zorgen we voor een tocht- en vochtdichte afwerking. Het oude glas, het kozijn en de bakstenen voeren we ten slotte op milieuvriendelijke wijze af.

Achtergevel met raam waar de bewoners graag een kunststof schuifpui wilden.
Hier wilden de bewoners graag een schuifpui.
Weru kunststof schuifpui waar eerst een raam zat.
En dit is het resultaat.

Kunststof schuifpui kosten (inclusief montage)

Wat zo’n mooie en geweldig isolerende kunststof schuifpui van Weru of Schmidt precies kost? Dat hangt onder meer af van het formaat, het soort glas en de aanvullende opties die je kiest. Daar kunnen we dus niet meteen een antwoord op geven. Wel kun je bij Ambra Kozijnen uitgaan van een glasheldere offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je akkoord gaat.

Kunststof schuifpui over de breedte van de hele pui.
Kunststof schuifpui over de breedte van de hele pui.

Een kunststof schuifpui van Weru of Schmidt = zorgeloos genieten

We kunnen niet vaak genoeg herhalen waarom een kunststof schuifpui een geweldige aankoop is:

 • De allerbeste isolatie
 • Zeer lange levensduur (tot wel 50 jaar!)
 • Minimaal onderhoud
 • Enorm veel aanvullende mogelijkheden
 • Maatwerk
 • Brand- en inbraakveilig
 • Stormvast
 • Moderne óf klassieke look
 • Voordeliger dan aluminium en hout
 • En meer: laat je adviseren en inspireren!

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Je zit nergens aan vast. Ook goed om te weten:

 • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
 • We bespreken jouw wensen in alle rust
 • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
 • Heb je vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
 • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Ambra Kozijnen is actief in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen

Vul je gegevens in, dan nemen onze adviseurs snel contact met je op:

Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Keuzestress?

Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best een beetje kan gaan duizelen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Onze merken

Kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien van Weru

Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en glaswanden van Mondana

Verano raamdecoratie voor houten, kunststof en aluminium kozijnen

KeJe horren, rolgordijnen, plissé en jaloezieën voor kunststof en aluminium kozijnen

Kijk ook eens bij ons broertje:
Bekijk website