Prijs kunststof voordeur

Kosten kunststof voordeur

Wat kost een kunststof voordeur? De prijs van een kunststof voordeur hangt af van veel factoren. Het is maar net hoe gek je het wil maken. Maar als je zoekt op “kunststof voordeur prijs” wil je in ieder geval zeker weten dat je niet te veel betaalt. Om je daarmee te helpen, hebben we hieronder een paar tips verzameld.

Vooraf

Eerst even de kaarten op tafel. Wij bij Ambra Kozijnen verkopen kunststof deuren (en kunststof kozijnen) van Weru. Duurzaam, degelijk en Duits. We zijn er trots op dat we officieel Weru-dealer zijn en willen niets liever dan jou voor een nette prijs een kunststof voordeur verkopen waar je dertig jaar of langer plezier van hebt. Maar we vinden het vooral heel belangrijk dat jij een goede afweging maakt tussen ons en onze concurrenten. Daarom geven we deze tips.

Kies geen goedkope kunststof voordeur

Nou was het vroeger nog weleens zo dat een kunststof voordeur vrij snel verouderde, maar tegenwoordig blijft het kunststof heel mooi. Als je een kwaliteitsproduct aanschaft, tenminste. Want dat is het allerbelangrijkste om rekening mee te houden wanneer je een kunststof voordeur uitkiest: is het een kwaliteitsproduct dat er mooi blijft uitzien? Een goede maatstaf voor kwaliteit is de prijs.

Een goedkope kunststof deur is gemaakt van goedkopere onderdelen en materialen. Die gaan minder lang mee, wat betekent dat je eerder aan een nieuwe deur moet. Bovendien is een goedkope deur al snel minder inbraakwerend. En dan blijkt die goedkope kunststof deur ineens helemaal niet zo voordelig. Kies daarom niet voor een goedkope kunststof voordeur. Als je geen duurkoop wilt, tenminste.

Offerte kunststof voordeur

We raden altijd aan om meerdere offertes aan te vragen. Dan heb je een beetje keuze. Maar als je meerdere offertes aanvraagt, is het wel van belang dat je ze kunt vergelijken. Dus dat er niet in de ene offerte dingen staan die in de andere ontbreken. Hier is een lijst van dingen om rekening mee te houden, zodat je straks geen appels met peren vergelijkt:

1. Houtlook of gewoon?

Wil je een gewone kunststof deur, of een die er net zo uitziet als een houten deur, dus met houtnerf en rechte naden? Want daar hangt een ander prijskaartje aan.

2. Wat voor beslag?

Wat voor beslag en slot wil je? Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit, ook wat betreft inbraakwerendheid.

3. Extra opties?

Wordt het dubbelglas of driedubbelglas voor nog meer isolatie? Kies je voor een deur met of zonder roeden? Zijlichten of een bovenlicht? Dit heeft allemaal invloed op de prijs.

(Hieronder hebben we een stappenplan voor je opgenomen waar je allemaal rekening mee moet houden als je een kunststof voordeur koopt. Zo kun je bij verschillende leveranciers een vergelijkbare voordeur aanvragen, zodat je de offertes ook echt goed kunt vergelijken.)

4. Offerte inclusief plaatsen?

Is de offerte inclusief plaatsen? Staat het er niet bij? Vraag dan om een nieuwe offerte inclusief plaatsen. Want alleen zo kun je de offerte vergelijken met andere aanbieders. Bovendien voorkom je zo onaangename verrassingen wanneer je later de factuur ontvangt.

5. Afvoer bouwafval?

Wij voeren de oude deur, het oude kozijn en het overige bouwafval netjes en op milieuvriendelijke wijze af. Dat doen we gratis. Staat er niets in de offerte over het afvoeren van bouwafval en of hier kosten aan verbonden zijn? Vraag het dan even na, want je wil niet met bouwafval blijven zitten.

6. Garantie?

Weru geeft 10 jaar garantie op de deur en het kozijn en 5 jaar op het slot en het beslag. Op dubbelglas zit 10 jaar garantie. Bovendien is er Weru Partner Garant. Hiermee loopt de garantie door, ook als de Weru-dealer waar je het kozijn bestelt straks niet meer bestaat. Controleer altijd of de garantievoorwaarden in de offerte staan.

Dus wat kost een kunststof voordeur nou?

Zoals gezegd: dat hangt er maar net van af wat je wil. Maar door goed rekening te houden met bovenstaande zaken, kun je de verschillende offertes goed met elkaar vergelijken. En de beste aanbieding uitkiezen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Kunststof voordeur stappenplan

Je las hierboven dat er nogal wat verschillende opties zijn bij het samenstellen van een kunststof voordeur. Met dit stappenplan stel je bij iedere leverancier een vergelijkbare voordeur samen, zodat je de offertes goed kunt vergelijken. We spitsen de stappen wel toe op Weru, want dat zijn nou eenmaal de deuren waar we het meest van weten (en houden).

Stap 1: kozijn, zijpanelen en bovenlicht

Je koopt niet alleen een kunststof voordeur, maar ook het kozijn eromheen. Misschien wel met zijpanelen en bovenlichten (de ramen bovenin het kozijn). Zo’n kozijn bestaat uit stijlen en dorpels: stijlen zijn de staande delen en dorpels de liggende. De vlakken ertussen worden gevuld met deurpanelen of glas. Je huidige voordeurkozijn is een goed uitgangspunt. Is er iets wat je er graag aan zou veranderen? Dit is je kans!

Kunststof voordeur van Weru met kozijn met zijlichten en bovenlicht.
Kunststof voordeur van Weru met kozijn met zijlichten en bovenlicht.

Stap 2: profiel kunststof voordeur kiezen

De meeste kunststof voordeuren bestaan uit profielen met daartussen glas en/of panelen. De profielen kies je eerst. Wordt het een strakke moderne look (links), of een meer klassiek design (rechts)?

Stap 3: kleur en structuur kiezen

Van monumentengroen tot mahonie met houtstructuur, en van straalblauw tot antraciet met parelstructuur: kunststof deuren van Weru zijn er in veel verschillende structuren en meer dan 200 RAL-kleuren. In de Weru-fabriek in Duitsland wordt het kunststof gespoten in welke kleur je maar wil, in een glansgraad van 30 procent. (Let wel op dat het aantal beschikbare kleuren en structuren verschilt per type voordeur.)

Stap 4: deurgreep kiezen

Voor iedere stijl heeft Weru meerdere grepen. Bijvoorbeeld een modern recht of gebogen model, en verschillende traditionele uitvoeringen. In wit, messing, edelstaal of aluminium. Ook zijn binnenkrukken te combineren met verschillende buitenkrukken.

Stap 5: wel/geen brievenbus

Je komt hem niet tegen op de site van Weru zelf, maar je kunt hem wel bestellen: een brievenbus. Niet in alle deuren, want bij sommige uitvoeringen kan dat niet. We geven je graag advies over de mogelijkheden van een brievenbus in een kunststof deur. Of in het zijlicht: een mooi alternatief voor een brievenbus in de deur.

Stap 6: type glas en panelen

Glas in de voordeur geeft meer licht in de hal. Maar het beperkt ook je privacy. Met figuurglas, ook ornamentenglas genoemd, heb je beide. Figuurglas heeft een structuuroppervlak met decoratief patroon, bijvoorbeeld in de stijl van een jaren 30-woning. En doordat de figuurkant van het figuurglas tussen het dubbelglas wordt geplaatst, is het gemakkelijk schoon te maken.

Je kunt ook kiezen voor kunststof panelen, of een combinatie van glas en panelen. Kunststof panelen zorgen voor een goede isolatie, maar zeker met triple beglazing zijn de isolerende eigenschappen van glas ook zeer goed. Naast figuurglas kun je bij glas ook denken aan glas in lood of gezandstraald glas op maat, uiteraard in combinatie met dubbelglas.

Kunststof voordeur met gezandstraald glas op maat en zijlicht met tussenstijl.
Kunststof voordeur met gezandstraald glas op maat en zijlicht met tussenstijl.
Binnenkant kunststof voordeur met gezandstraald glas op maat voor privacy.
Binnenkant kunststof voordeur met gezandstraald glas op maat voor privacy.
Kunststof voordeur met brievenbus in paneel en matglas voor privacy.
Kunststof voordeur met brievenbus in paneel en matglas voor privacy.

Stap 7: roeden in kunststof voordeur

Een kunststof voordeur en toch een klassieke uitstraling? Dat creëer je niet alleen door een (houtnerf)structuur en jaren 30-kleur, maar ook met roeden in het glas: randen die het glas in kleinere vakken verdelen. Je kunt kiezen uit kunststof roeden in, op of tussen de glasplaten.

Met roeden tussen het glas is het raam gemakkelijker schoon te maken. Een klassiekere uitstraling krijg je door roeden op én tussen het glas. Het oorspronkelijke roedensysteem is ook mogelijk in kunststof: het glas bestaat dan, net als vroeger, uit meerdere raampjes.

Stap 8: veiligheid

Thuis wil je je veilig voelen. Daarom zijn de voordeuren van Weru standaard voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Je kunt zelf de veiligheid van je voordeur opschroeven met extra veiligheidsopties, zoals het automatische vergrendelsysteem AutoLock, de kerntrekbeveiliging of EasyLock waarmee je met je vingerafdruk de deur opent. Ook kun je kiezen voor een deurdranger, die de deur automatisch laat dichtvallen, of een intercomsysteem.

Elektrische deuropener met intercom: doe open met een druk op de knop
Digitale deurspion: haarscherp beeld voor de voordeur
EasyLock: deur openen met vingerafdruk of smartphone

Vergelijkbare kunststof voordeuren = vergelijkbare offertes

Als je meerdere offertes aanvraagt, is het aan te raden om bij elke leverancier zoveel mogelijk voor dezelfde opties te kiezen. Let daarbij ook goed op de isolatiewaarde van de hele voordeurpui, want daar kunnen nog best verschillen in zitten. En een goede isolatie scheelt flink in de stookkosten, waardoor het misschien helemaal niet zo erg is als een bepaalde offerte wat duurder uitvalt.

We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden. En nee, we kunnen je niet de laagste offerte beloven. Maar wel een eerlijk en gedegen advies.

Bezoek onze showroom
voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl