Wat kosten kunststof kozijnen?

Veel mensen vragen zich af: wat kosten kunststof kozijnen gemiddeld? Dat hangt af van de grootte en het soort kozijn. En het maakt nogal verschil of je kunststof kozijnen voor een heel huis wilt, of bijvoorbeeld alleen een wc-raampje. De tweede vraag is dan meestal: oké, hoe moet je kunststof kozijnen prijzen berekenen? Het antwoord: dat moet je niet doen, dat moet je láten doen. Door een professional. Maar hoe weet je dat je niet te veel betaalt? Om daar achter te komen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Je leest het hieronder.

Vooraf

Eerst even de kaarten op tafel. Wij bij Ambra Kozijnen verkopen kunststof kozijnen van Weru. Duurzaam, degelijk en Duits. Prachtig spul, de Audi onder de kozijnen. We zijn er trots op dat we officieel Weru-dealer zijn en willen niets liever dan jou een kozijn (of kunststof deur) verkopen waar je dertig jaar of langer plezier van hebt. Maar we vinden het vooral heel belangrijk dat jij een goede afweging maakt tussen ons en onze concurrenten. Om je daarmee te helpen, hebben we hieronder een paar tips verzameld.

Kunststof kozijnen prijzen berekenen: hoe?

Als wij een offerte maken, zijn er een aantal zaken waar we rekening mee houden. Wat voor kozijn kies je? Wil je bijvoorbeeld een kunststof kozijn dat er net zo uitziet als een houten kozijn, dus met houtnerf en rechte naden? Daar hangt een ander prijskaartje aan dan aan een standaard wit kozijn met schuine naden.

Waar we nog meer naar kijken:

 • Wat voor beslag wil je?
 • Moet het kozijn extra-inbraakwerend worden uitgevoerd?
 • Wordt het dubbelglas of driedubbelglas voor nog meer isolatie?
 • Kies je voor dubbelglas met of zonder roeden?
 • Wil je misschien ook een ventilatierooster?

Dit heeft allemaal invloed op de prijs. Als je een goede inschatting wilt van de kosten, is het verstandig om een offerte aan te vragen waarin al deze zaken worden behandeld. Alleen zo kun je een goede vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders.

Kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen

We hebben nog een belangrijke kostenpost niet genoemd: de installatiekosten van het kozijn. Bij ons krijg je altijd een offerte inclusief plaatsen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Let er bij een offerte daarom altijd op dat het bedrag inclusief plaatsen is. Staat het er niet bij? Vraag dan om een nieuwe offerte. Want alleen zo kun je de offerte vergelijken met andere aanbieders. Bovendien voorkom je zo onaangename verrassingen wanneer je later de factuur ontvangt.

Afvoerkosten

Wij voeren het oude glas, het oude kozijn en het overige bouwafval netjes en op milieuvriendelijke wijze af. Dat doen we gratis. Let bij een offerte altijd op of er iets staat over het afvoeren van bouwafval en of hier kosten aan verbonden zijn. Staat er niets in de offerte? Vraag het dan even na, want je wil niet met bouwafval blijven zitten.

Garantie

Weru geeft 10 jaar garantie op het kozijn en 5 jaar op het beslag. Op dubbelglas zit 10 jaar garantie. Bovendien is er Weru Partner Garant. Hiermee loopt de garantie door, ook als de Weru-dealer waar je het kozijn bestelt straks niet meer bestaat. Controleer altijd of de garantievoorwaarden in de offerte staan. Dat helpt ook bij het vergelijken van de verschillende aanbiedingen.

Kunststof kozijnen prijzen online

Je hebt ze vast al wel gezien: onafhankelijke websites waar je gratis 6 offertes van 6 verschillende bedrijven kunt aanvragen. Dat lijkt heel handig. Want je kunt de prijzen vergelijken en kiest dan voor de goedkoopste. Maar wist je dat die bedrijven de website betalen om een offerte te mogen doen? Dus zo onafhankelijk zijn die websites niet.

Er kleven nog meer nadelen aan:

 1. Die bedrijven moeten de website betalen als ze een offerte willen uitbrengen en ze krijgen meerdere offerteaanvragen per dag. Dus ze kunnen het zich niet veroorloven om zich goed in jouw aanvraag te verdiepen.
 2. Je ontvangt een offerte met het goedkoopste product voor de laagste prijs. Want die bedrijven weten natuurlijk ook wel dat hun aanbieding in de prullenbak belandt als ze te duur zijn.
 3. Je ontvangt een algemene offerte die geen rekening houdt met jouw specifieke situatie en wensen. Want daarvoor moet er iemand bij je thuis langskomen om alle mogelijkheden met je te bespreken.

Psychologische trucjes

Maar dat is nog niet alles. Stel, je kiest de goedkoopste offerte uit. Dan maakt het bedrijf een afspraak met je om de kozijnen in te meten. En die verkoper die bij jou langskomt, wil jou natuurlijk niet het goedkoopste kozijn verkopen. Die wil jou verleiden met allemaal extra opties en mogelijkheden. Grote kans dat je daarmee akkoord gaat. Waarom? Door een psychologisch trucje dat alle verkopers gebruiken. Je bent namelijk al akkoord gegaan met de offerte. Je hebt je gecommitteerd aan een afspraak. Dat maakt het psychologisch heel moeilijk om daarop terug te komen. Verkopers weten dat en maken er gebruik van.

Autoverkoper

Een autoverkoper doet dat bijvoorbeeld ook. Eerst maken jullie een afspraak over de prijs. Daarna ga je stuk voor stuk de opties bespreken. En iedere keer denk je: ach, het is maar een paar honderd euro meer. Dan pas, als jullie alle opties besproken hebben, krijg je de totaalprijs te horen. Een totaalprijs die veel hoger is dan de prijs die jullie eerder hebben afgesproken. Maar je bent overal mee akkoord gegaan. En het is psychologisch ontzettend moeilijk om daar nog op terug te komen. Dus zit je vast aan die hogere prijs.

De oplossing

Gelukkig kun je jezelf heel gemakkelijk beschermen tegen dit verkooptrucje. Hoe? Vraag twee of drie offertes aan van bedrijven in de buurt. Laat ze een voor een langskomen om alles op te meten. Aangezien je nog nergens mee akkoord bent gegaan, heeft het verkooptrucje geen effect. Na afloop kies je de beste offerte uit: de beste prijs, het beste product en de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Wij hopen natuurlijk dat wij dat zijn. Maar ook als je niet voor ons kiest, zijn we blij voor je.

Dus wat kosten kunststof kozijnen nou?

Goed, lang verhaal en nou heb je nog geen concreet antwoord op de vraag ‘wat kosten kunststof kozijnen’. Maar je weet nu waarom: wat kunststof kozijnen kosten hangt af van jouw specifieke situatie en wensen.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

 • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
 • We bespreken rustig op je gemak al jouw wensen
 • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
 • Vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
 • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Woon je in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag? Dan komen we ook graag bij jou langs.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen
Keuzestress?

Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best een beetje kan gaan duizelen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Bel 0252-83 09 95 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

Onze merken

Kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien van Weru

Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en glaswanden van Mondana

Verano raamdecoratie voor houten, kunststof en aluminium kozijnen

KeJe horren, rolgordijnen, plissé en jaloezieën voor kunststof en aluminium kozijnen

Kijk ook eens bij ons broertje:
Bekijk website