Subsidie kunststof kozijnen en dubbelglas 2022

Subsidie kunststof kozijnen en dubbelglas 2022

In 2022 is het wederom mogelijk om subsidie aan te vragen voor dubbelglas, kunststof kozijnen, deuren en andere isolatiemaatregelen. Er zijn verschillende regelingen voor woningeigenaren en vve’s: de ISDE en de SEEH. De subsidiebedragen zijn hoger dan in 2021, dus dat is mooi meegenomen. Je leest er hieronder meer over.

Subsidie dubbelglas

Als woningeigenaar kom je in 2022 aanmerking voor subsidie op isolerende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren. Dat is een hele mond vol, vandaar dat iedereen de afkorting ‘ISDE’ gebruikt.

Je kunt subsidie aanvragen voor HR++-glas, voor triple glas en voor een combinatie van HR++ en triple glas. De subsidie geldt voor minimaal 8 en maximaal 45 m2 en de beglazing moet voldoende isoleren. De zogeheten U-waarde mag daarom niet te groot zijn:

 • HR++-glas: € 53 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Triple glas: € 150 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de subsidie op dubbelglas als je bestaande beglazing vervangt. En als je kiest voor triple glas moet je ook de kozijnen vervangen door isolerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

Subsidie kunststof kozijnen

Het is niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor kunststof kozijnen. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen subsidie kunt krijgen voor een kunststof kozijn. Om te beginnen is subsidie mogelijk voor het glas in je kunststof kozijn (zie hierboven) en voor de deur (zie hieronder). Daarnaast kun je subsidie krijgen voor kozijnpanelen:

 • Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. triple glas: € 115 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)

Let op: de oppervlakte van de kozijnpanelen wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas. Bij elkaar opgeteld krijg je subsidie voor maximaal 45 m2.

Subsidie isolerende deuren

Wanneer je een nieuwe kunststof pui inclusief deur aanschaft, kom je niet alleen in aanmerking voor subsidie op het glas en de kozijnpanelen. Kunststof deuren vallen ook onder de ISDE. Uiteraard moeten ze wel voldoende isoleren:

 • Kunststof deur in kozijn met HR++-glas: € 53 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,5 W/m2K)
 • Kunststof deur in kozijn met triple glas: € 150 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,0 W/m2K)

Let op: de oppervlakte van de deur wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas en de kozijnpanelen. Bij elkaar opgeteld krijg je subsidie voor maximaal 45 m2.

Minimaal 2 isolerende maatregelen

Een belangrijke voorwaarde van de ISDE is dat je alleen subsidie krijgt als je investeert in minimaal 2 isolerende maatregelen. De andere maatregelen zijn: gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie (ook zolder- en vlieringvloer) en vloer- of bodemisolatie. De aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler en aansluiting op een warmtenet gelden eveneens als isolerende maatregelen. Aangezien wij alleen aluminium of kunststof kozijnen en deuren inclusief beglazing installeren, kunnen we je wat dat betreft niet van dienst zijn.

Rekentool woningeigenaren

De bovenstaande informatie over de ISDE is afkomstig van de ISDE-pagina op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op die website vind je de meest actuele informatie over alle isolerende maatregelen en een handige rekentool.

Subsidie voor vve’s

Verenigingen van eigenaars (vve’s), woonverenigingen en wooncoöperaties komen niet in aanmerking voor de ISDE, maar wel voor de SEEH: de Subsidie energiebesparing eigen huis. Er is zowel subsidie voor advies als subsidie voor maatregelen.

Net als bij de ISDE is het nodig om minimaal 2 isolerende maatregelen uit te voeren. De minimale oppervlakte per etagewoning is 8 m2 en de subsidie is hetzelfde als bij de ISDE:

 • HR++-glas: € 53 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Triple glas: € 150 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. triple glas: € 115 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)

Ook hier geldt bij triple glas de aanvullende eis dat het bestaande kozijn wordt vervangen door een isolerend kozijn met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

De SEEH bevat verder een interessante aanvullende energiebesparende maatregel voor deuren:

 • € 120 subsidie per m2 voor het vervangen van de voor- en achterdeur in de gevel door een isolerende deur met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K

Rekentool vve’s

De bovenstaande informatie over de SEEH is afkomstig van de SEEH-pagina op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op die pagina vind je de meest actuele informatie over alle isolerende maatregelen en een handige rekentool.

Vraag een offerte aan

Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt voor een kunststof kozijn van Weru, bijvoorbeeld met deur en kozijnpanelen, vertellen we je precies hoeveel vierkante meter het bij elkaar is. Zo is meteen duidelijk voor hoeveel subsidie je in aanmerking komt.

Bezoek onze showroom
voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl