Contact

Plastic facade

Hout = onderhoud. Een kunststof pui met deur is zorgeloos genieten. Je hoeft een kunststof pui namelijk niet te schilderen en het onderhoud is minimaal. Dat scheelt flink in de kosten. Nou was het vroeger nog weleens zo dat een kunststof pui vrij snel verouderde, maar tegenwoordig blijft het kunststof heel mooi. Als je een kwaliteitsproduct aanschaft, tenminste. Want dat is het allerbelangrijkste om rekening mee te houden wanneer je een kunststof pui uitkiest: is het een kwaliteitsproduct dat er mooi uit blijft zien?

Goedkoop of duurkoop?

Een goede maatstaf voor kwaliteit is de prijs. Een goedkope kunststof pui is gemaakt van goedkopere onderdelen en materialen. Die gaan minder lang mee, wat betekent dat je eerder aan een nieuwe pui moet. En dan blijkt die goedkope kunststof pui ineens helemaal niet zo voordelig. Maar hoe weet je dat je niet te veel betaalt voor je kunststof pui? Om daar achter te komen, zijn er een paar dingen die je moet doen. En een paar dingen die je vooral niet moet doen. Je leest er hieronder meer over.

Kunststof pui met deur.
Kunststof pui met deur.

Kunststof pui van Weru

Koop je een kunststof pui bij ons? Dan weet je zeker dat ‘ie mooi is en mooi blijft. Wij zijn namelijk dealer van Weru. Duurzaam, degelijk en Duits. Prachtig spul, de Audi onder de kunststof kozijnen. Maar je hoeft ons niet te geloven op onze blauwe ogen. Je hoeft alleen maar te kijken naar de garantietermijn. Die is 10 jaar. Dus dan weet je dat ze er zelf ook vertrouwen in hebben. Bij Weru heb je keuze uit 6 verschillende kunststof kozijnen en tientallen bijpassende kunststof deuren. Er zijn talloze kleuren en combinaties mogelijk, waaronder schuifpuien en openslaande terrasdeuren. Je kiest een kozijn, eventueel een deur, zijlichten, bovenlichten en tussenschotten. Zo stellen we jouw kunststof pui op maat samen. Op deze site krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, maar we komen graag langs om jouw wensen te bespreken.

Doe dit niet!

Je hebt ze vast al wel gezien: onafhankelijke websites waar je gratis 6 offertes van 6 verschillende bedrijven kunt aanvragen. Dat lijkt heel handig. Want je kunt de prijzen vergelijken en kiest dan voor de goedkoopste. Maar wist je dat die bedrijven de website betalen om een offerte te mogen doen? Dus zo onafhankelijk zijn deze offertewebsites niet. Er kleven nog meer nadelen aan offertewebsites. Zo ontvang je een algemene offerte die geen rekening houdt met jouw specifieke situatie en wensen. Want daarvoor moet er iemand bij je thuis langskomen om alle mogelijkheden met je te bespreken. Sowieso is het een offerte met het goedkoopste product voor de laagste prijs. Want die bedrijven weten natuurlijk ook wel dat hun aanbieding in de prullenbak belandt als ze te duur zijn.

Kunststof pui op de eerste verdieping, over de hele breedte van de woning.
Kunststof pui op de eerste verdieping, over de hele breedte van de woning.

Psychologische trucjes

Maar dat is nog niet alles. Stel, je kiest de goedkoopste offerte uit. Dan maakt het bedrijf een afspraak met je om de kunststof pui in te meten. En die verkoper die bij jou langskomt, wil jou natuurlijk niet de goedkoopste pui verkopen. Die wil jou verleiden met allemaal extra opties en mogelijkheden. Grote kans dat je daarmee akkoord gaat. Waarom? Door een psychologisch trucje dat alle verkopers gebruiken. Je bent namelijk al akkoord gegaan met de offerte. Je hebt je gecommitteerd aan een afspraak. Dat maakt het psychologisch heel moeilijk om daarop terug te komen. Verkopers weten dat en maken er gebruik van.

Autoverkoper

Een autoverkoper doet dat bijvoorbeeld ook. Eerst maken jullie een afspraak over de prijs. Daarna ga je stuk voor stuk de opties bespreken. En iedere keer denk je: ach, het is maar een paar honderd euro meer. Dan pas, als jullie alle opties besproken hebben, krijg je de totaalprijs te horen. Een totaalprijs die veel hoger is dan de prijs die jullie eerder hebben afgesproken. Maar je bent overal mee akkoord gegaan. En het is psychologisch ontzettend moeilijk om daar nog op terug te komen. Dus zit je vast aan die hogere prijs.

Kunststof pui met tuindeuren en bovenlicht.
Kunststof pui met tuindeuren en bovenlicht.

De oplossing

Gelukkig kun je jezelf heel gemakkelijk beschermen tegen dit verkooptrucje. Hoe? Vraag twee of drie offertes aan van bedrijven in de buurt. Laat ze een voor een langskomen om alles op te meten. Aangezien je nog nergens mee akkoord bent gegaan, heeft het verkooptrucje geen effect. Na afloop kies je de beste offerte uit: de beste prijs, het beste product en de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Wij hopen natuurlijk dat wij dat zijn. Maar ook als je niet voor ons kiest, zijn we blij voor je.

Offerte kunststof pui

Als je meerdere offertes aanvraagt, is het wel van belang dat je ze kunt vergelijken. Dus dat er niet in de ene offerte dingen staan die in de andere ontbreken. Hier is een lijst van dingen om rekening mee te houden, zodat je straks geen appels met peren vergelijkt:

1. Houtlook of gewoon?

Wil je een gewone kunststof pui, of een die er net zo uitziet als een houten pui, dus met houtnerf en rechte naden? Want daar hangt een ander prijskaartje aan.

2. Wat voor beslag?

Wat voor beslag wil je? Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit, ook wat betreft inbraakwerendheid.

3. Extra opties?

Wordt het dubbelglas of driedubbelglas voor nog meer isolatie? Kies je voor dubbelglas met of zonder roeden? Wil je misschien ook een ventilatierooster? Dit heeft allemaal invloed op de prijs.

4. Offerte inclusief plaatsen?

Is de offerte inclusief plaatsen? Staat het er niet bij? Vraag dan om een nieuwe offerte inclusief plaatsen. Want alleen zo kun je de offerte vergelijken met andere aanbieders. Bovendien voorkom je zo onaangename verrassingen wanneer je later de factuur ontvangt.

5. Afvoer bouwafval?

Wij voeren het oude glas, het oude kozijn en het overige bouwafval netjes en op milieuvriendelijke wijze af. Dat doen we gratis. Staat er niets in de offerte over het afvoeren van bouwafval en of hier kosten aan verbonden zijn? Vraag het dan even na, want je wil niet met bouwafval blijven zitten.

6. Garantie?

Weru geeft 10 jaar garantie op deuren en kozijnen en 5 jaar op het beslag. Op dubbelglas zit 10 jaar garantie. Bovendien is er Weru Partner Garant. Hiermee loopt de garantie door, ook als de Weru-dealer waar je het kozijn bestelt straks niet meer bestaat. Controleer altijd of de garantievoorwaarden in de offerte staan.

Door goed rekening te houden met bovenstaande zaken, kun je de verschillende offertes goed met elkaar vergelijken. En de beste aanbieding uitkiezen. Zullen we meteen een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken?

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Je zit nergens aan vast. Ook goed om te weten:

  • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
  • We bespreken jouw wensen in alle rust
  • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
  • Heb je vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
  • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Ambra Kozijnen is actief in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen

Vul je gegevens in, dan nemen onze adviseurs snel contact met je op:Google reCaptcha: Invalid site key.

Choice stress?

There are many options and possibilities. So much that it can start to feel a bit dizzy. Visit our showroom or make an appointment for a no-obligation consultation at your home. We will then discuss your wishes and what is possible. You will also receive a clear quote so that you know exactly where you stand.

Our brands

Plastic frames, doors and sliding doors from Weru

Aluminum frames, doors, sliding doors and glass walls from Mondana

Verano window decoration for wooden, plastic and aluminum frames

KeJe insect screens, roller blinds, pleated blinds and blinds for plastic and aluminum frames

Also take a look at our brother:
View website