Contact

Aluminium schuifpui

Naast de kunststof schuifpuien van Weru en Schmidt leveren en plaatsen we de aluminium puien van kwaliteitsmerk Mondana. Een aluminium schuifpui brengt net als een pui van kunststof licht en ruimte in huis. Maar dan met slankere én sterkere profielen, perfect voor grote raamoppervlakken. De aluminium puien van Mondana zijn standaard in uitgevoerd in zwart. Maar je kunt kiezen uit meer dan 300 kleuren mat-, glans- of structuurlak.

Aluminium: extra draagkracht, extra klasse

We geven het eerlijk toe: bij Ambra zijn we gek op kunststof. Maar aluminium is ook een aanrader. Met name door de extra draagkracht, waardoor de kozijnprofielen smal en stijlvol zijn. Als je een groot raamoppervlak in huis of op kantoor wil, dan biedt aluminium de sterkste én sierlijkste schouders om op te leunen. Daarbij is het de laatste jaren erg in trek: strak, zwart en zeer modern.

Naast schuifpuien leveren en plaatsen we ook aluminiun kozijnen en deuren van Mondana.

Aluminium schuifpui Polar van Mondana: universele aluminium schuifpui met triple glas.
Polar schuifpui: universele aluminium schuifpui met triple glas.

Mondana schuifdeuren: Polar of Sol

Kies je voor een schuifpui van Mondana, dan kom je direct voor de volgende keuze te staan: het model Polar of Sol.

 • Polar (hierboven) is het standaardmodel dat aan alle hedendaagse eisen voldoet. Uitstekend geschikt voor vrijwel elke toepassing.
 • Sol (hieronder) is perfect voor extra grote raamoppervlakken en kan worden voorzien van een extra slanke middenstijl (slechts 45 mm).

Wij geven je met alle liefde een eerlijk advies. Maar de keuze blijft natuurlijk aan jou. Voor welk model je ook kiest, je weet nu alvast dat ze minstens aan de volgende eisen voldoen:

 • Isolatie: de aluminium puien van Mondana kunnen een U-waarde (isolatiewaarde) van 1,5 bereiken
 • Waterdichtheid: Klasse 8A
 • Windweerstand: Klasse C3
 • Schokweerstand: Klasse 4
 • Bedieningskracht: Klasse 1
 • Inbraakwerendheid: RC2
Auminium schuifpui Sol van Mondana: zeer slanke middenstijl voor ruimtelijk effect.
Sol aluminium schuifpui: zeer slanke middenstijl voor ruimtelijk effect.

Keuzes, keuzes, keuzes

Zowel Polar als Sol is leverbaar als schuifdeur of als hefschuifdeur. Een normale schuifpui schuif je simpelweg open. Een hefschuifpui hef je met een tilmechanisme op voordat je ‘m openschuift, wat zorgt voor een iets betere afdichting. Verder kies je bijvoorbeeld voor zij- of bovenlichten, of een ventilatierooster. Of voor een vlakke onderdorpel, zodat de vloer volledig gelijk loopt. En je hebt keuze uit een mono-, duo- of tri-rail. Om nog maar te zwijgen van meer dan 300 RAL-kleuren in mat, glanzend of structuurlak.

Mondana aluminium schuifpui met zijlicht.
Sol aluminium schuifpui met zijlicht.

Dubbel of triple glas

Een schuifpui, of die nu van kunststof of aluminium is, bestaat voor het grootste deel uit glas. Het glas heeft dan ook de grootste invloed op de totale isolatiewaarde. Aluminium puien zijn standaard voorzien van HR++ glas, maar je kunt ook kiezen voor triple glas voor nog betere isolatie. Of kies voor drievoudig isolatieglas met een speciale kunststof afstandhouder tussen de glasplaten in voor de allerlaagste stookkosten.

Profielsysteem en sluitwerk

De aluminium puien van Mondana zijn voorzien van profielen met een driekamersysteem. Hiermee bereik je, zeker in combinatie met triple glas, een zeer goede isolatiewaarde. De profielen van Mondana staan bovendien bekend om hun kwaliteit en draagkracht, net als het sluitwerk. Als je grote raamoppervlakken wil vullen met zwaar glaswerk, dan biedt de Elite-versie van Polar of Sol een uitkomst. Die kan zo’n 100 kg meer dragen dan de standaarduitvoering.

Voor: houten schuifpui met bovenlichten.
Voor: houten schuifpui met bovenlichten.
Na: Mondana aluminium schuifpui over volledige hoogte.
Na: Sol aluminium schuifpui over volledige hoogte.

(Hef)schuifgrepen

Of je nu heft of schuift, je schuifpui moet natuurlijk open kunnen. Een open deur: dat doe je met een handgreep. Bij Mondana heb je de keuze uit verschillende (hef)schuifgrepen in meer dan 450 RAL-kleuren, voor zowel de binnen- als de buitenzijde van de pui.

Aluminium vouwwand met loopdeur.
Aluminium vouwwand met loopdeur.

Aluminium vouwwanden

Een schuifpui is, de naam zegt het al, een glaswand die je openschuift. Maar je hebt ook aluminium glaswanden die je openvouwt: een vouwwand, ook wel een harmonicawand genoemd. Wij leveren het vouwwandtype Lyra van Mondana: prachtig voor een serre of tuinkamer. Of voor op het terras van een horecagelegenheid, perfect voor een moderne strandtent. Kies voor een binnen- of buitenvouwende variant, met of zonder vlakke dorpel. Of kies voor een loopdeur, dan hoef je de wand niet helemaal open te vouwen om naar buiten te gaan.

Binnenvouwende aluminium vouwwand van Mondana.
Binnenvouwende vouwwand.
Buitenvouwende aluminium vouwwand van Mondana.
Buitenvouwende vouwwand.

Aluminium schuifpui plaatsen: hoe werkt dat?

Voordat we de nieuwe schuifpui plaatsen, moeten we eerst de oude pui verwijderen. Soms ook een raampartij, in dat geval frezen we de borstwering weg. Natuurlijk heel secuur en voorzichtig. Het gat dat hierdoor in de gevel ontstaat, werken we af met stellatten. Pas dan plaatsen we de nieuwe pui, en zorgen we ervoor dat alles tocht- en vochtdicht is (en blijft, natuurlijk). Tot slot voeren we het bouwafval netjes en op milieuvriendelijke wijze af.

Toch liever kunststof?

Een kunststof schuifpui is in veel gevallen een net zo degelijke optie als een aluminium schuifpui. Wij verkopen en plaatsen de kunststof puien van Weru en Schmidt: goede isolatie, weinig onderhoud en een rijkdom aan mogelijkheden. Lees hier alles over de kunststof schuifpuien van Weru en Schmidt.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

 • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
 • We bespreken rustig op je gemak al jouw wensen
 • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
 • Vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
 • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Woon je in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag? Dan komen we ook graag bij jou langs.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen
Choice stress?

There are many options and possibilities. So much that it can start to feel a bit dizzy. Visit our showroom or make an appointment for a no-obligation consultation at your home. We will then discuss your wishes and what is possible. You will also receive a clear quote so that you know exactly where you stand.

Our brands

Plastic frames, doors and sliding doors from Weru

Aluminum frames, doors, sliding doors and glass walls from Mondana

Verano window decoration for wooden, plastic and aluminum frames

KeJe insect screens, roller blinds, pleated blinds and blinds for plastic and aluminum frames

Also take a look at our brother:
View website