Contact

Subsidy for plastic frames and double glazing 2023

In 2023 is het wederom mogelijk om subsidie aan te vragen voor dubbelglas, kunststof kozijnen, deuren en andere isolatiemaatregelen. Er zijn verschillende regelingen voor woningeigenaren en vve’s: de ISDE en de SVVE. De voorwaarden zijn versoepeld ten opzichte van 2022, dus dat is mooi meegenomen. Je leest er hieronder meer over.

Vanaf 2023 ook al subsidie voor 1 isolerende maatregel

Als woningeigenaar kom je in 2023 mogelijk in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Kortweg de ISDE. De subsidie geldt voor 5 typen isolatiemaatregelen:

 1. Spouwmuurisolatie
 2. Gevelisolatie
 3. Bodem- of vloerisolatie
 4. Dakisolatie of zolder- of vlieringisolatie
 5. Glasisolatie

Tot dit jaar ontving je alleen subsidie bij minimaal 2 isolerende maatregelen. In 2023 is die regel versoepeld: je kunt nu ook al voor 1 isolatiemaatregel de ISDE aanvragen. Je krijgt dan tot zo’n 15% van de isolatiekosten terug. Nog meer goed nieuws: je kunt de subsidie ook aanvragen voor een maatregel die je tussen 2-4-2022 en 1-1-2023 hebt gedaan. (Let op: vóór 1 januari gelden andere subsidiebedragen.)

Subsidie verdubbelt bij 2 isolerende maatregelen

Kies je wel voor 2 maatregelen? Dan verdubbelt het subsidiebedrag. Het loont dus nog steeds om meteen een tweede maatregel te nemen. Denk aan isolatie van het dak, de gevel, spouwmuur, vloer of bodem. Ook de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler en aansluiting op een warmtenet gelden als isolerende maatregelen. (Zelf installeren we alleen aluminium of kunststof kozijnen en deuren met beglazing, dus voor de tweede maatregel verwijzen we je naar een ander vakbedrijf.)

Subsidie kunststof kozijnen

Het is niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor kunststof kozijnen. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen subsidie kunt krijgen voor een kunststof kozijn.

Om te beginnen is subsidie mogelijk voor het glas in je kunststof kozijn en voor de deur (zie hieronder). Daarnaast kun je subsidie krijgen voor kozijnpanelen:

 • Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas: € 10 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. triple glas: € 45 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)

En sinds 2023 tellen de kunststof kozijnen mee in het subsidiebedrag per vierkante meter. Je berekent dan de totale oppervlakte van het kunststof kozijn inclusief dubbelglas.

Let op: de oppervlakte van de kozijnpanelen wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas en kozijn. Bij elkaar opgeteld krijg je subsidie voor maximaal 45 m2.

Subsidie dubbelglas in kunststof kozijnen

Je kunt subsidie aanvragen voor HR++-glas, voor triple glas en voor een combinatie van HR++ en triple glas. De subsidie geldt voor minimaal 8 en maximaal 45 m2 en de beglazing moet voldoende isoleren. De zogeheten U-waarde mag daarom niet te groot zijn:

 • HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Triple glas: € 65,50 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de subsidie op dubbelglas als je bestaande beglazing vervangt. En als je kiest voor triple glas moet je ook de kozijnen vervangen door isolerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

Subsidie kunststof deuren

Wanneer je een nieuwe kunststof pui inclusief deur aanschaft, kom je niet alleen in aanmerking voor subsidie op het glas en de kozijnpanelen. Kunststof deuren vallen ook onder de ISDE. Uiteraard moeten ze wel voldoende isoleren:

 • Kunststof deur in kozijn met HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,5 W/m2K)
 • Kunststof deur in kozijn met triple glas: € 65,50 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,0 W/m2K)

Let op: de oppervlakte van de deur wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas, het kozijn en de kozijnpanelen. Bij elkaar opgeteld krijg je subsidie voor maximaal 45 m2.

Meest actuele informatie subsidie dubbelglas

De bovenstaande informatie over de ISDE is afkomstig van de ISDE-pagina op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op die website vind je de meest actuele informatie over alle isolerende maatregelen.

Subsidie voor vve’s

Verenigingen van eigenaars (vve’s), woonverenigingen en wooncoöperaties komen niet in aanmerking voor de ISDE, maar wel voor de SVVE: de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars. Er is zowel subsidie voor energieadvies als subsidie voor verduurzamingsmaatregelen.

Net als bij de ISDE is het mogelijk om de SVVE voor 1 maatregel aan te vragen. En net als bij de ISDE verdubbelt het subsidiebedrag wanneer je 2 isolerende maatregelen laat uitvoeren. De minimale oppervlakte per etagewoning is 8 m2 en de subsidie is hetzelfde als bij de ISDE:

 • HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Triple glas: € 65,50 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas: € 10 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,2 W/m2K)
 • Kozijnpaneel i.c.m. triple glas: € 45 subsidie per m2 (max. U-waarde van 0,7 W/m2K)
 • Kunststof deur in kozijn met HR++-glas: € 23 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,5 W/m2K)
 • Kunststof deur in kozijn met triple glas: € 65,50 subsidie per m2 (max. U-waarde van 1,0 W/m2K)

Ook hier geldt bij triple glas de aanvullende eis dat het bestaande kozijn wordt vervangen door een isolerend kozijn met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

Rekentool vve’s

De bovenstaande informatie over de SVVE is afkomstig van de SVVE-pagina op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op die pagina vind je de meest actuele informatie over alle isolerende maatregelen en een handige rekentool.

Vraag een offerte aan

Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt voor een kunststof kozijn van Weru, bijvoorbeeld met deur en kozijnpanelen, vertellen we je precies hoeveel vierkante meter het bij elkaar is. Zo is meteen duidelijk voor hoeveel subsidie je in aanmerking komt. Bel 0252-83 09 95 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

 • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
 • We bespreken rustig op je gemak al jouw wensen
 • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
 • Vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
 • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Woon je in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag? Dan komen we ook graag bij jou langs.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen
Choice stress?

There are many options and possibilities. So much that it can start to feel a bit dizzy. Visit our showroom or make an appointment for a no-obligation consultation at your home. We will then discuss your wishes and what is possible. You will also receive a clear quote so that you know exactly where you stand.

Our brands

Plastic frames, doors and sliding doors from Weru

Aluminum frames, doors, sliding doors and glass walls from Mondana

Verano window decoration for wooden, plastic and aluminum frames

KeJe insect screens, roller blinds, pleated blinds and blinds for plastic and aluminum frames

Also take a look at our brother:
View website