Subsidie kunststof kozijnen 2019

Subsidie kunststof kozijnen 2019

Kunststof kozijnen zijn behalve onderhouds- ook heel milieuvriendelijk. Ze houden de warmte binnen en hebben daarmee een hoge isolatiewaarde. Zo bespaar je een hoop stookkosten. Om je aan te moedigen je huis energiezuiger te maken, is er sinds september 2019 de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Daardoor kun je met kunststof kozijnen nu nog meer besparen. Hoeveel precies? Onze leverancier Weru helpt je het uitrekenen.

 

Voorwaarden subsidie

Je zou kunnen zeggen dat nu de beste tijd is om kunststof kozijnen aan te schaffen. De subsidie geldt namelijk maar tijdelijk. Om precies te zijn voor maatregelen die zijn uitgevoerd tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020.

Zo heeft de SEEH, uiteraard, nog wel meer voorwaarden. Het is bijvoorbeeld van belang dat je als woningeigenaar de woning ook zelf bewoont, dus niet verhuurt. Dat je ten minste twee energiebesparende isolatiemaatregelen neemt, bijvoorbeeld ook een dak-, vloer- of gevelisolatie. En dat het glas in de kozijnen een minimale U-waarde, ofwel isolatiewaarde heeft.

Met het glas van Weru zit je altijd goed. De standaardwaarde daarvan ligt namelijk al ruimschoots binnen de subsidie-eis.

Opties

Al het glas dat we leveren valt binnen de voorwaarden van de subsidie. Toch is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende typen glas. De hoogte van de subsidie hangt namelijk onder andere daarvan af.

Triple glas, ook wel aangeduid als HR+++, is driedubbelglas. Dat heeft vanzelfsprekend een hogere aanschafwaarde dan dubbelglas, ook wel HR++. Maar omdat HR+++ ook een hogere isolatiewaarde heeft, is de subsidie hierop bijna drie keer zo hoog als op HR++ glas: voor een vierkante meter dubbelglas krijg je € 35 terug, voor hetzelfde oppervlakte in driedubbelglas maar liefst € 100.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Je kunt maximaal € 10.000 terugkrijgen voor het verduurzamen van je huis. Om er snel achter te komen of je in aanmerking komt voor de subsidie, heeft Weru een handige en gratis online check gemaakt. Daarmee zie je in een paar klikken of je geld terugkrijgt en zo ja, hoeveel ongeveer.

>>> Doe de check

Meer weten over de SEEH?

Voor een betrouwbare indicatie van de subsidiehoogte is het belangrijk om te weten hoeveel vierkante meter en welk type glas je kiest. We kunnen ons voorstellen dat je dat nog niet precies weet. Er is tenslotte zoveel keuze. We leggen je graag alles uit over glas, kozijnen en de subsidieregeling in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

“Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Zoveel, dat het best wel een beetje kan gaan duizelen. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.”

Meer weten over de SEEH?

Imre van der Meer, directeur

Ambra Kozijnen vertelt je alles over de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Wij zijn erkend dealer van Weru.

Maak meteen een afspraak

voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl