Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen schilderen

De kunststof kozijnen van Weru zijn er in alle soorten en maten. En ook in ontzettend veel verschillende kleuren en structuren. Je kunt dus meteen de kleur en structuur kiezen die je mooi vindt en die bij je huis past. Het kan natuurlijk gebeuren dat je toch liever kunststof kozijnen in een andere kleur wilt. Misschien ben je de kleur zat, of zaten de kozijnen er al in toen je het huis kocht en is de kleur niet helemaal jouw smaak. Dus nu wil je je kunststof kozijnen schilderen.

Kun je kunststof kozijnen schilderen?

Kunststof kozijnen schilderen, kan dat eigenlijk wel? In veruit de meeste gevallen is dat inderdaad mogelijk. Maar het is vrij bewerkelijk en niet iets waar je licht over moet denken. Laat je sowieso eerst informeren door de fabrikant van je kunststof kozijnen. Ga je het zelf doen? Bedenk vooraf hoe je het gaat aanpakken. Wil je de kozijnen alleen binnen schilderen, of ook buiten? Bekijk ook of je kozijnen nog wel in goede staat zijn. Heel oude kunststof kozijnen kun je misschien beter vervangen dan schilderen. Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die een nieuwe folie in een andere kleur of met een structuur kunnen aanbrengen, maar dit is niet goedkoop.

Hoe pak je het aan?

Voor je begint met schilderen moet je de kunststof kozijnen voorbehandelen. Schuur ze nauwkeurig af en zorg dat ze volledig vetvrij zijn. Vervolgens breng je een primer aan. Als de primer droog, is schuur je het geheel weer licht op. Daarna kan je gaan schilderen. Breng daarbij steeds twee lagen verf aan. Het beste is om na het drogen van de eerste verflaag nog eens licht te schuren en daarna een tweede laag aan te brengen.

De keuze van de verf

Ga je je kunststof kozijnen verven, kies dan de juiste lak. Er zijn genoeg lakken speciaal voor kunststof kozijnen op de markt die perfecte hechting garanderen. Voor binnen en voor buiten. Maar je kunt ook andere verf gebruiken. Laat je wel altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Niet elke lak is bijvoorbeeld geschikt voor bewegende onderdelen zoals bij een draai-kiepraam of schuifpui. Glansverf heeft de voorkeur boven mat. Oneffenheden onder de verf zijn dan minder zichtbaar en het is beter bestand tegen regenwater. Ook blijft de verf langer mooi.

Ambra Kozijnen staat voor je klaar

Wij wensen je kunststof kozijnen het allerbeste toe. We adviseren je graag over de staat van je kozijnen en of het verstandig is ze te schilderen. Of dat ze wellicht aan vervanging toe zijn. Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak of kom langs in onze showroom in Sassenheim. Bezoek ook onze webshop Luxhor voor raamdecoratie voor kunststof kozijnen.

“Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best wel een beetje kan gaan duizelen. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.” Keuzestress?

Imre van der Meer, directeur

Kun je kunststof kozijnen schilderen? Vraag Ambra Kozijnen om raad. Ambra Kozijznen is erkend dealer van Weru. Onze showroom bevindt zich in Sassenheim. Naast Sassem zijn we actief in: Lisse, Hillegom, Noordwijk, Voorhout, Noordwijkerhout, Warmond, Kaag, De Zilk, Katwijk, Rijnsburg, Leiden, Leiderdorp, Buitenkaag.

Maak meteen een meetafspraak

voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl