Kunststof kozijnen Duitsland

Kunststof kozijnen Duitsland: Duitse degelijkheid dicht bij huis

In Duitsland vind je goedkope benzine, goedkoop bier en goedkope kunststof kozijnen. Maar in Duitsland vind je ook degelijkheid en kwaliteit. Daar hoef je niet zelf de grens voor over en heb je veel langer profijt van. Kwalitatieve Weru-kozijnen bestellen, gewoon in Sassenheim, is dan ook veel verstandiger dan zelf naar Duitsland rijden voor een goedkopere variant. We leggen je uit waarom.

175 jaar ervaring met ramen en deuren

Voorwaarde voor kwaliteit is ervaring. En die ervaring heeft Weru. Al in 1843, ruim 175 jaar geleden, begon het Duitse bedrijf met het beglazen van ramen en deuren. Sindsdien werkt Weru aan zijn innovatiekracht. Onderzoek en ontwikkeling zijn dan ook altijd de belangrijkste uitgangspunten van het bedrijf geweest. En dat merken we aan de kozijnen die Weru levert.

Kunststof kozijnen fabriek

De vraag naar beglazing groeide en om daaraan te kunnen beantwoorden, opende Weru een eigen fabriek. Middenin het zuidwestelijke Baden-Württemberg, een van de meest innovatieve en bedrijvige deelstaten van Duitsland. Sinds 1960 ontwikkelt en fabriceert Weru hier, in het plaatsje Rudersberg om precies te zijn, hoogwaardige kunststof kozijnen van pvc. Die fabriek werd al snel te klein, dus opende Weru in 1991 een tweede fabriek in Triptis, een dorp in de oostelijke deelstaat Thüringen. Samen zijn de twee fabrieken goed voor maar liefst 130.000 vierkante meter.

Kunststof kozijnen fabriek Duitsland: links Rudersberg en rechts Triptis
Links de hoofdvestiging in Rudersberg, rechts de fabriek in Triptis.

Kwaliteit in kunststof

Weru gebruikt alleen materialen van de hoogste kwaliteit. En combineert de grootste technische precisie met computergestuurde technologie. Alle producten ondergaan tijdens de productie ook verschillende strenge kwaliteitscontroles. En dat merk je. Door de innovatieve constructies sluiten ramen en deuren geruisloos en beweegt alles licht en soepel.

Die kwaliteit valt niet alleen ons op. In Duitsland werd Weru bekroond tot een van de tweehonderd populairste merken van de eeuw en daarmee opgenomen in het boek Brands of the Century. Volgens de makers van het boek staan daarin dé Duitse merken die de norm van hun vakgebied hebben vastgesteld. Die erkenning bevestigt Weru’s positie als marktleider in kunststof kozijnen. En daar zijn wij, net als Weru zelf, best trots op.

Duurzame keuze

Natuurlijk betaal je voor die kwaliteit. Maar daarmee betaal je ook voor duurzaamheid: Weru-kozijnen gaan minstens dertig jaar mee en hoef je al die tijd nauwelijks te onderhouden. Goedkopere alternatieven zijn al veel sneller aan vervanging toe en daardoor op de lange termijn dus juist weer een stuk duurder. Net als houten kozijnen dat zijn door de hoge onderhoudskosten.

Bovendien weet je van kwalitatieve Duitse kozijnen, besteld bij een officiële dealer, zeker dat ze goed gemonteerd worden. Zonder schade aan je huis. Want ga je dat zelf doen, of huur je daar een minder ervaren installateur voor in, dan bestaat het risico op warmteverlies of zelfs vochtproblemen. Soms treden zulke gebreken meteen na het plaatsen op, maar vaak verschijnen ze pas jaren later. En dan ben je verder van huis. Grote kans dat de goedkopere kozijnen er dan helemaal uit moeten, je de muren moet herstellen en nieuwe kozijnen moet aanschaffen. Kiezen voor kwaliteit is dus ook kiezen voor duurzaamheid en een grote kostenbesparing.

Meer dan kunststof kozijnen

In tegenstelling tot de meeste goedkopere merken levert Weru ook kunststof deuren, schuifpuien en (elektrische) rolluiken. Dat kun je dus mooi met elkaar combineren, bijvoorbeeld door een deur met zijramen en bovenlicht. En je kunt ze perfect afstemmen op de kleur en stijl van je nieuwe kozijnen. Zo maak je van je huis één geheel, helemaal in jouw smaak.

En daarvoor hoef je dus niet zelf heen en weer naar Duitsland, maar kun je, ook na de montage, dicht bij huis blijven. Onze showroom vind je gewoon in Sassenheim, vlak bij de afslag van de A44. Dat brengt Duitse degelijkheid en goede service wel heel dichtbij.

Bezoek onze showroom
voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl