Voor en na #22: kunststof kozijnen voor heel huis in Hoofddorp

Voor dit gezin in Hoofddorp hebben we de gehele woning voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Om precies te zijn: Castello Trado van Weru. Dit stijlvolle kunststof kozijn heeft een rechte lasverbinding, waardoor het meer oogt als een traditioneel houten kozijn. Op de begane grond hebben de kozijnen triple-glas, dus driedubbelglas, op de verdiepingen HR++dubbelglas. Het zijn te veel kozijnen om allemaal op de foto te zetten, dus we lichten er een paar uit.

Nieuwe kunststof deuren

Ook de deuren hebben we vernieuwd: mooie stijlvolle kunststof deuren van Weru. Op de foto zie je linksboven de originele situatie en rechtsboven de nieuwe kozijnen met ventilatieroosters en balkondeur. Rechtsonder op de foto zie je hoe dat er binnen uitziet: de blauwe deur en kozijnen zijn aan de binnenkant helemaal wit. (Nog niet helemaal klaar: het ventilatierooster moest nog worden gemonteerd toen we de foto namen.) Linksonder op de foto zie je de nieuwe kunststof voordeur met zijlichten.

Kunststof kozijnen en kunststof deuren voor heel huis in Hoofddorp

Openslaande kunststof deuren

We gaan naar de achtergevel. Op de foto zie je boven de oorspronkelijke situatie met openslaande deuren en twee zijlichten. Onder de nieuwe situatie, met de ventilatieroosters boven de zijlichten in plaats van de deuren, waardoor het geheel ruimtelijker oogt.

Openslaande kunststof deuren en zijlichten in Hoofddorp

Houtlook

We zijn nog steeds in de achtertuin. Linksboven zie je de oorspronkelijke achtergevel, midden boven de nieuwe kozijnen (ook weer met knappe ventilatieroosters) en rechtsboven een detail van de nieuwe openslaande deur. Met houtlook en rechte lasverbinding: als je niet beter zou weten, zou je denken dat het écht hout is! En ten slotte zie je helemaal onderaan hoe die openslaande deuren er van binnenuit uitzien. Mooi, of niet? (Deze foto is genomen voordat we de ventilatieroosters en laatste glaslatten monteerden, die liggen nog rechts op de grond.)

Kunststof kozijnen en kunststof openslaande deuren met houtlook in Hoofddorp
Volg #voorenna op Facebook of LinkedIn voor meer verrassende voor-en-na-foto’s