Kunststof voordeur zelf samenstellen

Stel je eigen voordeur samen

Blij dat je eindelijk weer even de deur uit kan, of omdat je thuiskomt na een extra lange werkdag? Dan wil je dat die deur zelf ook blij maakt. Met de keuzehulp van Weru ontwerp je de voordeur van je dromen: met glas of panelen, een klassiek of modern design en een eindeloze variatie in stijlen en dorpels. Hieronder lees je hoe je zelf je nieuwe Weru-voordeur samenstelt.

Voordeur samenstellen

Het aantal variaties van kunststof voordeuren is haast eindeloos. Om je op weg te helpen heeft Weru nu de online keuzehulp. Daarmee oriënteer je je snel op de verschillende mogelijkheden, zodat je op tijd een offerte kunt aanvragen. Hieronder lees je hoe je stap voor stap je ideale voordeur samenstelt.

Kies je type

Als eerste kies je het type deur. Hierbij kun je kiezen uit stijlen, dorpels en panelen.

Stijlen en dorpels

Met stijlen en dorpels verdeel je de deur in vlakken. Stijlen zijn staande delen en dorpels liggende. Die kun je vullen met panelen of glas, en volledig zelf indelen. Dat geeft oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een of meerdere dorpels, voor een stapeldorpel-look en voor verschillende borstweringshoogtes (de afstand tussen de onderkant van de deur en het glas).

Panelen

Ook kunststof paneeldeuren bieden talloze mogelijkheden: in klassiek of modern design, met zij- of bovenlichten, een dicht karakter (en dus meer privacy) of juist open met veel glas (meer lichtinval). En kies je voor glas, ga je dan voor standaard isolatieglas, ornamentenglas, veiligheidsglas of glas-in-lood? Of een combinatie daarvan? Want ook dat is mogelijk.

Specificaties: profielen, kleuren, structuren en meer

Nadat je het type deur hebt gekozen, kies je de details. Die maken de deur af. Ook hierin kun je haast oneindig variëren: met verschillende deurprofielsystemen, kleuren en structuren, roeden, deurgrepen, glastypen en eventueel extra veilig hang- en sluitwerk.

Profielsystemen voordeur

Voordeuren van Weru zijn er in twee typen profielsystemen: AVIDA en TERSA. Er zijn meerdere verschillen. Zo heeft TERSA een hogere isolatiewaarde dan AVIDA. Maar bij AVIDA kun je weer voor een verdiept kozijnprofiel kiezen. De voorjaarskortingsactie van Weru geldt alleen voor deuren met AVIDA-profielsysteem.

Kleuren en structuren

Van monumentengroen tot mahonie met houtstructuur, en van straalblauw tot antraciet met parelstructuur: kunststof deuren van Weru zijn er in veel verschillende structuren en meer dan 200 RAL-kleuren. In de Weru-fabriek in Duitsland wordt het kunststof gespoten in welke kleur je maar wil, in een glansgraad van 30 procent. Let wel op dat het aantal beschikbare kleuren en structuren verschilt per type voordeur.

Deurgrepen

Voor iedere stijl heeft Weru meerdere grepen. Bijvoorbeeld een modern recht of gebogen model, en verschillende traditionele uitvoeringen. In wit, messing, edelstaal of aluminium. Ook zijn binnenkrukken te combineren met verschillende buitenkrukken.

Brievenbus

Je komt hem niet tegen in de keuzehulp, maar je kunt hem wel bestellen: een brievenbus. Niet in alle deuren, want bij sommige uitvoeringen kan dat niet. We geven je graag advies over de mogelijkheden van een brievenbus in een kunststof deur. Of in het zijlicht: een mooi alternatief voor een brievenbus in de deur.

Type glas voordeur

Glas in de voordeur geeft meer licht in de hal. Maar het beperkt ook je privacy. Met ornamentenglas, ook wel figuurglas genoemd, heb je beide. Ornamentenglas heeft een structuuroppervlak met decoratief patroon, bijvoorbeeld in de stijl van een jaren 30-woning. En doordat de figuurkant van het ornamentenglas tussen het dubbelglas wordt geplaatst, is het gemakkelijk schoon te maken.

Roeden

Een kunststof voordeur en toch een klassieke uitstraling? Dat creëer je niet alleen door een (houtnerf)structuur en jaren 30-kleur, maar ook met roeden in het glas: randen die het glas in kleinere vakken verdelen. Je kunt kiezen uit kunststof roeden in, op of tussen de glasplaten. Met roeden tussen het glas is het raam gemakkelijker schoon te maken. Een klassiekere uitstraling krijg je door roeden op én tussen het glas. Het oorspronkelijke roedensysteem is ook mogelijk in kunststof: het glas bestaat dan, net als vroeger, uit meerdere raampjes.

Veiligheid

Thuis wil je je veilig voelen. Daarom zijn de voordeuren van Weru standaard voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Je kunt zelf de veiligheid van je voordeur opschroeven met extra veiligheidsopties, zoals het automatische vergrendelsysteem AutoLock, de kerntrekbeveiliging of EasyLock waarmee je met je vingerafdruk de deur opent. Ook kun je kiezen voor een deurdranger, die de deur automatisch laat dichtvallen, of een intercomsysteem.

“Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best wel een beetje kan gaan duizelen. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.”

Keuzestress?

Imre van der Meer, directeur

Ambra Kozijnen is officieel dealer van Weru kunststof voordeuren

Voorbeelden kunststof voordeur AVIDA:
Maak meteen een meetafspraak

voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl