Kozijnen Noordwijk

Kozijnen Noordwijk

Wie kozijnen in Noordwijk installeert, moet wel rekening houden met de zee. Want de zilte zeelucht heeft een grote invloed op je kozijn. Tenminste, als het van hout of aluminium is. Hieronder leggen we de belangrijkste aandachtspunten kort en bondig uit.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn erg weersgevoelig en hebben veel onderhoud nodig. Tegenwoordig zijn er lakken op de markt die wel tot twaalf jaar bescherming bieden. Maar zeker als je vlak bij de zee woont, zul je toch om de vijf tot zeven jaar je kozijnen moeten aanpakken. En dat betekent: afschuren, waar nodig plamuren, schilderen en aflakken. Niet de leukste manier om je vakantie door te brengen. En vrij kostbaar als je het uitbesteedt.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn duurder dan houten kozijnen, maar gaan langer mee. Ook hebben ze lekker weinig onderhoud nodig. Maar voor een kustplaats zijn aluminium kozijnen misschien niet de beste keuze. Dat komt door filiforme corrosie. Dit ontstaat bij vocht in combinatie met een belastend milieu, bijvoorbeeld zilte zeelucht.

Bij filiforme corrosie vormen zich net onder het oppervlak een soort luchtbelletjes. Niet erg voor de functionaliteit van je aluminium kozijn, maar ook niet erg mooi. De oplossing is vooranodisatie, dat zorgt voor een dikkere beschermlaag op het aluminium. Let er daarom op dat je kozijnen voldoende zijn geanodiseerd als je kiest voor aluminium kozijnen.

Kunststof kozijnen

Vroeger waren kunststof kozijnen niet goed bestand tegen zonlicht, zilte zeelucht, uitlaatgassen en dergelijke. Het resultaat wat een gelig kozijn dat er niet heel aantrekkelijk uitzag. Maar tegenwoordig is dat heel anders, zeker bij de kwaliteitsmerken als Weru. Die zijn mooi en blijven mooi. Ook als de weersomstandigheden minder gunstig zijn, zoals aan zee. Bovendien zijn kunststof kozijnen heerlijk eenvoudig in het onderhoud: doekje erover tijdens het ramen lappen en klaar.

Meer weten?

Lees onze blogs over de 13 belangrijkste verschillen tussen hout, kunststof en aluminium:

“Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best wel een beetje kan gaan duizelen. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.”

Keuzestress?

Imre van der Meer, directeur

Ambra Kozijnen is officieel Weru-dealer voor kunststof kozijnen in Noordwijk

Maak meteen een meetafspraak

voor gratis advies en een vrijblijvende offerte
Bel 0252-830995 of mail naar info@ambrakozijnen.nl